www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH weekjournaal, week 15

Maandag
Na de intense voorbereiding pakt de eerste inzet van de kinderen op hun eigen tuintje  goed uit. De kinderen zijn enthousiast en ze zijn vol verwachting wat de zaadjes gaan brengen.

Dinsdag
Yvonne informeert naar het resultaat van het steigeroverleg.

Woensdag
Lap is verbaasd over de opbrengst van de zwerfvuilronde. Ruim 1,5 zak met rommel. Is de harde wind er de oorzaak van dat er veel vuil de Hoekwierde is ingewaaid?

Door de oostenwind is er ook veel drijfvuil. Thom en Willem nemen de moeite bij de steiger het grootse spul op de wal te harken. Iemand stelt de vraag of wij nog een drijfvuil vistocht langs de oever gaan organiseren. Ik weet het niet. Voelt iemand zich geroepen? Er ligt inderdaad veel drijfvuil op een foute wijze te schitteren langs de oevers.

Nicolet, Lap en ik wandelen de grote Hoekwierde wandelroute. Heb je ze al zien staan, die stokjes met een kleurtje? Daar komen later stevige paaltjes, dat wordt de markering van de wandelroutes.

Donderdag
Willem en Ton schrikken van de stijgende temperaturen. Het hanging basket seizoen nadert. En die dingen moeten nog naar de verzinker. De laatste handelingen worden verricht

Afbeelding 002klein

Om 16.00 uur is er het Wierdenoverleg. Deze keer samen met de stuurgroep bestaande uit Danny, Maarten (Alliantie) en Harry (Ymere). Harry Platte is de nieuwe directeur van Ymere. Hij is er vandaag voor het eerst bij.

Afbeelding 001klein

Wij zoeken in dit overleg naar creatieve effectieve oplossingen voor zowel de armoede problematiek, de overlast door niet zo aangepaste huurders en de fysieke problemen op straat. Wij spreken af in mei weer bij elkaar te komen en dat verder te bepraten tijdens een wandeling door de wijk. Wij zoeken naar echt werkende oplossingen .

Vrijdag
Het werk aan de ijsvogelwand wordt gestaakt. Niet een ieder van de direct omwonenden is op de hoogte en heeft hetzelfde beeld.

Afbeelding 019klein

Maandag a.s. is er om 20.00 uur in het Wierdendok een overleg hierover. Natuurlijk ben je welkom.

Zaterdag
De temperatuur gaat omhoog en het is een drukte van belang. Ton is aan het lassen voor het kunstwerk, de Lappies plaatsen nestkasten onder de nieuwe brug en ik help Lap met het schonen van Wils rozenborder.

Zondag
Velen zijn actief in de tuin. Blad harken en ongewenste onkruidjes eruit. Hassan en ik leggen drie extra kindertuintjes aan. Deze week heeft zich nog een liefhebber voor een tuintje gemeld.

  1. Trees van Dam

    Leuk om weer te horen dat er zoveel mensen betrokken zijn bij deze mooie buurt.

    Trees

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén