www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Nieuwbouw, Pipo-wagen, Vogels, Windbos, Zelfbeheer

EZH weekjournaal van week 8 ;16-22 februari.

 

 

Maandag

Jeffrey, onze nieuwe stagiaire van het Groenhorst heeft vandaag zijn eerste stagedag. Bij het vossenhol had ik een camera gehangen. En ja hoor , wij hebben een mooi plaatje om mee te beginnen. Het thema van Jeffrey zijn stage is vogels. Dus wij kijken verder wat vliegt en piept. Wij maken een aanvang met het  verwijderen van de  valkenkist . In de middag begint Jeffrey met de grondbewerking voor de te planten moestuinhaag.

Willem  ontfermt zich over een schenking en presenteert trots een EZH dienstfiets. Die kan Jeffrey gebruiken als hij  Greet voor het krieken van de dag gaat helpen met de broedvogeltelling. Daarna repareert WW de koppeling van de trekker.

Lap;”Geinponems hebben op de kop van de kwelsloot  één paaltje omgekeerd en een ander paaltje in de kwelsloot gegooid. Deze heb ik weer terug op zijn plek gezet.”

 

Dinsdag

Willem komt ook helpen bij de valkenkist. Want naast complex zaagwerk is het gesjouw met die zware ladder makkelijker met een handje erbij. Aan het eind van de ochtend hebben wij de oude kist beneden liggen en is een plek voor de nieuwe geschoond. Die nieuwe plek is op de plek waar niet gebouwd mag worden. Een plek met een betere aanvliegroute en minder verstoring.

In de middag gaat Jeffrey verder met de moestuinhaag en gaan Willem en ik de pipo wagen halen. De pipowagen staat nu op zijn vaste standplaats.

Woensdag

Jeffrey en Willem zijn in de ochtend bezig met een eerste klas torenvalk hotel.

IMG_5978meester Willem e de valkenkist

Bram en Rob gaan aan de gang met het maken van een plan de campagne om het materieel  klaar te maken voor het nieuwe seizoen. In de middag gaan Greet en Jeffrey aan het werk met vogelherkenning en plannen voor het gedeeltelijk inrichten van de stage met vogelonderzoek. En Willem en Bram zetten de hoge druk spuit op de maaibalk.

imageschhonspuiten maaidek

Donderdag

Jeffrey, Rob, Bram, Ian en ik zijn reuze benieuwd hoe onze enige echte WW dat nu gaat doen. Een konijnenhok op  7 meter hoogte in een wilg plaatsten. Hoe meer pottenkijkers hoe liever zegt WW,” laat dat klusje maar aan mij over”. Zelfs een Ton H. zal ook achteraf niets kunnen opmerken over risico en veiligheid. Zo gezegd zo gedaan. Als platform wordt gebruikt het paneel” flat nooit”.

IMG_6000kist kan naar boven

Dat bord vormt nu de symbolische fundering voor de montage van het enige bouwsel dat wij hier toestaan. Een woning voor torenvalken.

IMG_6001ophangen kist

Vol bewondering ziet het ondersteuningsteam hoe WW in de ijzige koude wind zijn hoogtestage met goed gevolg doorbrengt. Ik wil ook zo graag helpen maar wordt resoluut door het team opzij gezet. Het enige dat ik mag doen is het ophalen van gereedschappen en het doen van revalidatie oefeningen.

IMG_5989revalidatieoefeningen

In de middag gaan Lap, Rob, Willem en Bram hun geliefde dak op. De jeugd, Ian en Jeffrey mogen het zware werk doen. Stenen afvoeren naar de steiger en bij Jan van de Garde compost scheppen voor het substraat voor de sedum. De dakdekkers zijn snel klaar en beginnen met de revisie van de maaier. Hele dure olie wordt met de mond geïnjecteerd. Zeker en  vast een uitvinding van WW!. Een mondschilder in spe.

IMG_6007truc met de hydraulische olie

In de avond stemt de gemeenteraad conform verwachting over de moties van de PVV en Leefbaar en over het raadsvoorstel. Uitstel van de bouw en de onderbouwing van de regionale behoefte voor de windbosflat gaat naar de Raad van State.

Vrijdag

Jeffrey en ik gaan wilgentenen verzamelen voor een roofvogel horst. Andere gevederde vrienden mogen er ook gebruik van maken besluit Jeffrey. Wij knotten twee wilgen op de open plek in het wilgenbos. Ook zagen wij takken uit een hazelaar en hazelnoot. Vergelijkend waren onderzoek leert dat de takken van de wilg het beste buigzaam zijn. Wij zijn vervolgens uren bezig met het maken van een krans rond  een wiel van WW. Aan het eind van de dag toont Jeffrey trots het resultaat van de dag.

IMG_6009J en nestmand

Na een terugblik op de eerste week en het maken van afspraken over het vervolg van de stage gaat Jeffrey  naar zijn familie in het verre Zeeland. Drie uur reizen met het openbaar vervoer. Decia drukt de benodigde crowdfunding folders. En Lap bezorgt ze.

Zaterdag

Hans, “Het was eigenlijk te slecht weer maar de doorzetters Bert, Arjan, Dick, Marrie, Anita, Greet, Hans en Nicolet waren toch aanwezig voor het Vogelbos werk.

CIMG1312

Deze keer werden de kale stammen gezaagd door Bert en Arjan in handzame stukken die door de anderen met kruiwagens afgevoerd werden buiten het bos aan de rand waar Anita woont. Anneke coördineerde het geheel en zorgde voor de koffie met koek ronde.”

CIMG1310

Zondag

Wat een heerlijk weer in het windbos. De vogels hebben het voorjaar in hun kop en de bollen steken massaal hun kop boven de grond. Ik ruim een deel van het vrijdag gezaagde hout op.

Volgende week.

Woensdag. Zaagdag.

Zaterdag. Wijkwerkochtend met heel veel werk in het windbos . De laatste keer dat dat dit voorjaar kan want het broedseizoen begint in maart. Daarnaast kan het riet langs de gracht opgeruimd worden en kunnen er haagplanten geplant worden.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén