www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal Wonen, EZH Weekjournaal, Vogelbos, Windbos, Zagerij

EZH weekjournaal. 15-21 januari 2018. Week 3.

Zoeken, zoeken, zoeken. Op zondag is de vermiste man gevonden nabij het surfstrandje.

Maandag

Johan en Lap zijn bezig met het verhuizen van stammen van vogelbos naar windbos. Waarom? Johan wil rilmuren om Greets vogelvoederplek van twee meter hoog.

Dus elk stammetje is er een. Brammetje wil meehelpen en organiseert met Lap een wedstrijdje trekker pulling. Bram wil het niet horen maar Lap wint glansrijk. Als ik het duo Hojan en Lap spreek beginnen zei beiden over de grote hoeveelheid zwerfvuil langs en in de kwelbeek. Zij snappen er niets van. Vorige week was alles schoon en nu is het naar onze begrippen een tering bende. Later als ik dit opschrijf realiseer ik mij dat het noorden wind is geweest en dat wij gratis en voor niks de rommel ,die zich opstapelde langs het fietspad ter hoogte, van de Laren  hebben gekregen. Onbegrijpelijk dat nieuwe bewoners zo met hun woonomgeving omgaan.

Nadat Irma en Ton de cijfers van 2017 hebben aangeleverd lopen Decia en ik nog een keer het jaarverslag door. De finishing touch is voor Decia. Nog even en het EZH 2017 jaar overzicht is beschikbaar.

Dinsdag

Arjen denkt dat een poging om de ijsvogel te vangen mislukt is.

Naast paddenstoelen

heeft Arjen iets met veertjes.

Het is guur. In de kwelbeek staat een sigaar met een bontkraag.

Woensdag

Timmetje en ik snoeien en knippen op diverse plekken in het wilgenbos.

Het jaarverslag is klaar. Mooi gemaakt Decia!! Het verslag staat op de site. //www.hoekwierde.nl/wp-content/uploads/Jaarverslag-EZH-2017-klein.pdf

In de bollenborder bloeien de eerste sneeuwklokjes.

Donderdag.

Het is code rood. Het is onstuimig op het Gooimeer en in PPP.

De zaagdag gaat niet door. Dat blijkt verstandig. Lap helpt wel bij Decia en Christine om schuttingen te redden. Martin, Lap, Arjen, Regien en ik schouwen na passage van de storm de schade. En die blijkt fors. Een haagbeuk in het begin van de Hoekwierde is plat gegaan.

In het vogelbos hebben drie grote abelen het moeilijk.

In het windbos is Greets hut op een haar na gespaard.

Overal liggen ontwortelde bomen en zijn er bomen scheef gaan staan. Een grote zaag opgave resteert. De zaagdag is verplaatst naar volgende week donderdag.

Voor wie het ziet zorgt de storm ook voor kunst.

Bij de woongroep is de luifel bijna opgestegen. Die luifel hangt nu vervaarlijk op een oor. Het thema voor de WWO van januari lijkt mij duidelijk. Opruimen van de storm schade. Ik pak een kettingzaag en ben een uurtje bezig. Maar waar te beginnen?.

Vrijdag

Ook vandaag ga ik een uurtje zagen en ruimen. Wat een werk! De gemeente komt helpen de abelen in het vogelbos veilig te stellen. Door de zaagdrukte is niet bekend wanneer.

Zaterdag

Iemand heeft de gevallen beuk netjes in stukken gezaagd. De naam van de zager staat er niet bij. Ruimen in het windbos is leuk en noodzakelijk. Ik vermaak mij prima.

Volgende week donderdag is er de door de storm uitgestelde zaagdag

Volgende week zaterdag is er de  WWO van januari. Thema is bekend. Opruimen stormschade. Wie wil er zorgen voor de soep van de dag?

 

BewarenBewaren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén