www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Natuur, Wandelroute

EZH week journaal. Week 40; 2-8 oktober.

Beste lezers van dit journaal,

door een onbekende reden is het lastig om foto’s bij dit bericht te plaatsen. Decia is bezig het euvel te verhelpen. Sorry, volgende week beter,

Paul

Maandag
Lap borstelt het “ rondje” bij 6 en de parkeervakken van 6-20. Tijdens het borstelen denkt hij maar aan een ding. Wals, wals , wals en wals. En dan gaat het niet over een wals van Straus met een hele mooie buuf. Neen, Lap is op zoek naar een echte wals. Ze zijn zo dichtbij bezig op de A6. Maar gelijk zo ver. “Hoe krijg ik zo een apparaat op onze jdb baan uitbreiding”, vraagt Lap zich af.

Dinsdag
Om de huidige grond waterstand in het kwelwadi tracé te kunnen bepalen graaft Joris een aantal gaten.

Woensdag
4 oktober, Dierendag. In een van de putjes voor het meten van  de grondwaterstand vindt Tim een muisje.

Juist vandaag moet dat muisje gered worden. Tim geeft het geschrokken diertje een kusje en vervolgens mag het muisje het bos weer in huppelen. Geen gevalletje van de grote gevaarlijke muis. Even verderop zit er een egeltje in een rattenval. Die krijgt natuurlijk snel zijn vrijheid terug.

Donderdag
Samen met Bert van de Weijde uit de Oldewierde loopt Lap de rode wandelroute in de Velden. Bert  gaat eens in de drie weken de paaltjes daar controleren, grasvrij knippen en de paden bijhouden . Welkom bij de club Bert.

Lap schoont de haag tegenover Marions vogelbossie. Vervolgens regelt hij Regien en mij om samen de jdb baan te vlakken. Die is nu wals klaar.

Lap heeft er een gevonden bij Boels Amsterdam. Volgende week gaat die wals een flits bezoek brengen aan de jdb baan. Tot slot sleept Lappie ons mee naar het kwelwadi tracé om te gaan knippen en rillen. Ook Ad en Joris zijn hier bezig. Dus best een gezellige boel bij een winderige maar zonnige bosrand. En lap is in zijn nopjes. “Vertel Lap”.” Nou Ton levert belangeloos twee BigBags met graniet split voor de Jeu de Boules baan. Daar word ik zo blij van”, zegt Lap.

Vrijdag
Joris is al een paar dagen bezig met het opmeten van de waterstanden in het kwelwadi tracé.  Zo ook vandaag.

Hij graaft nog drie extra grondwater inspectie putjes om meer te weten te kunnen komen over het verloop van de grondwaterstand. Is hier sprake van een jonge onderzoeker? Joris en ik hebben een gesprek met stage coördinator van Aedes. Jan Hartman.

Zaterdag.
Ton, Joris en ik meten nog enkele hoogten en de grond waterstanden m.b.v. een waterpas toestel. Het is geen weer om echt vrolijk van te worden.

Tot slot een zoekopdracht. Greet en Hester missen hun EZH kruiwagen. Zie je dat ding ergens staan geef dan een seintje. Dank alvast.

BewarenBewaren

 1. Rob O

  Hoe ziet de kruiwagen er uit. Speciale kenmerken?

  • Hester

   Het is een donkere kruiwagen met kapotte wtte plastic handvaten en een EZH-sticker
   Groetjes van Hester

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén