www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Natuur, Nieuwbouw

EZH weekjournaal – Week 24, 12-18 juni

Maandag
WW vond dat de KUBOTA vorige week last had van apneu aanvallen. Vandaag is het nader onderzoek. WW, Bram en Rob lopen alles na en ontdekken dat een oliereservoir vervuild is met water. Erfenisje van de KUBOTA doop. Dat kan de apneu verklaren. Via via wordt gezocht en uiteindelijk de juiste olie gevonden.  Lappie heeft de Dunlop fietspad haag in de juiste zomer vorm geknipt. Tim en Bram ontdekken dat er bij de kwelbeek duizenden kleine kikkertjes huizen. Het is leuk om ze te vangen. Ze zien ook de grote kikker bij de bb.

• Klik op de foto’s voor een grotere afbeelding. •

Die kikker ziet  vele lekkere hapjes voorbij vliegen.

Johan duikt het windbos in en komt er met twee mooie wilgenstaken weer uit. Hij zet ze op de plek waar twee voorgangers het niet doen.

Laat in de avond een klein beetje oud en nieuw. Zware donderslagen rond het windbos. Na de laatste klap ziet Bram 4 opgeschoten jongens teruglopen richting de Kornbrug. Kennelijk een nieuw spel van de opgeschoten jeugd; aanslagje plegen.

Dinsdag
Verrek, die gasten hebben een afvalbak opgeblazen.

Onze reparatiedienst Lap gaat direct aan de slag. Reparatie is deels mogelijk.
Jammer dat ik die bakken net geleegd had anders hadden die gozers onder de stront gezeten! Had een goede les geweest”, verzucht Lap.

Rob en ik voeren de zakken van Lap af. “Shit de korven zijn weg!” Nu moeten die zakken in Poort geleegd worden. Net in de periode dat overal de hagen geknipt worden stopt de reiniging met een prima bakken service. Kennelijk hebben die lui van de reiniging geen tuin!

WW achter de borstel en de maaibaas op de KUBOTA.

Tot dusver geen apneu”, zegt de maaibaas monter. “Morgen weer een stuk maaien. Het bobbelige buitengebied, inclusief de kwelbeek. Als dat goed gaat lijkt het euvel boven.” Het is een schitterende avond met veel plezier bij de beachers en jdb’ers. 11 deelnemers kent de laatste groep. Er was zelfs een grasbaan.

Woensdag
De bobbelige kwelbeektest voor de Kubota heeft de Kubota goed doorstaan. Die oen, die de KUBOTA gedoopt heeft, kan opgelucht ademhalen. WW start met het maaien van het gracht talud maar verstuikt zijn enkel. Hinkend gaat hij huiswaarts voor een noodzakelijk rust periode van onbepaalde duur. Bram maait dus het gehele buitengebied nadat hij eerst met maatje Rob de HB planten heeft verzorgd. Dat doen ze niet voor niets. Mede door het mooie weer zit er mooi schot in de bakken.

Even later zie ik Rob luisterend bij het KWAM. “Rob , wat ben je aan het doen?”.” Ik luister of de klok juist tikt”, zegt Rob. Wat is het geval de tijdklok is van slag. Midden in de nacht gaat het KWAM spuiten. Dat is dan van korte duur gezien de grootte van de accu. De tijd moet opnieuw worden ingesteld. Daar is Rob nu mee bezig.

Overal bloeien de rozen.

Donderdag
Lap borstelt een paar uur een deel van de verharding groenvrij. Wij houden van het groen. Maar groen in de verharding wordt niet op prijs gesteld.

Braamsluipers gaan te water en transformeren in sirenen en een schaatsenrijder. Dit is wel een waardige afsluiting van een avondje braamsluipen.

De start van de avond is nog traditioneel met het scheren van een haag op het Hoekwierde fietspad  (Greet, Hester, Nicolette, Ine, Lap en ik), het vastzetten van een plank op een bankje bij de weg over de kwelbeek (Mike en Regien) en de voortdurende jacht naar berenklauwen (Johan). Dat het anders dan anders ging worden vandaag diende zich al aan toen Hester onder de haag op zoek ging naar broedende braamsluipers en Regien te water ging om manna gras te snijden.

Greet

en Hester

Untitled from mike apers on Vimeo.

stoorden zich in toenemende mate aan de dominantie van de lisdodden. Dus niet gedraald, met speciale waterschoenen gingen de twee te water om al snel op .epel hoogte van plant tot plant te waden. Johan moest even zijn berenklauw vizier bijstellen en werd geacht te schakelen van berenklauwen tsjappen naar het ontvangen van losgetrokken lisdodden. “Ruikt een beetje gronderig”, is het commentaar van Johan. Joop kwam op het gespetter af en bedacht zich geen moment. Hij laat de broek zakken en koerst als een echte schaatsenrijder rond het eiland.

Mini klokt een rondje van 38. Met twee stevige dodden in de vlerken passeert hij de finish. Hij is niet te stuiten, dregt een verloren hamer op en overmoedig begint hij drijvende eilanden te verwijderen. Een plant lijkt erg vast te zitten. Met het volle gewicht hangt hij aan de plant en zie daar; wie gaat er kopje onder?

Mike heeft van de nimfen een filmpje gemaakt. Een filmpje  dat gretig bekeken wordt tijdens de afterparty bij Martin. Johan heeft daar nog steeds een geurtje in de neus. Of komt het omdat hij naast een van de nimfen zit? Zit er aan berenklauwen een geurtje, nou die lisdodden kunnen er ook wat van!

De vaste bewoners van de beek hebben er schik in. Ha,ha, ha!

Vrijdag
Andre en ik spreken Olaf van de gemeente over de Windbosflat. Wij vinden dat wij en de  gemeente Raad niet juist zijn geïnformeerd. Ook spreken wij over de zorgelijke ontwikkeling in de Wierden en de Laren.

Rob en WW zijn met een vrolijker klusje bezig. Rob; “De watertonnen zijn weer helemaal gevuld en alle niet werkende onderdelen zijn vervangen. Wij kijken alleen nog of er misschien een accu moet komen met een grotere opslag capaciteit. De klok gaat de bak 3x per dag 2 uur laten werken: van 08.00 tot 10.00, van 12.00 tot 14.00 en van 16.00 tot 18.00 uur .”

Zaterdag
Op verzoek van Ineke en Joop maai ik plukken opgeschoten gras/riet weg bij de kwelbeek. Joop is de gehele dag bezig geweest met de boulevard.

Is Joop te vervangen als hij over een paar weken onder het mes gaat? Wij gaan het meemaken. In ieder geval is er doping genoeg voor Joop. Hij heeft Mini geïnstrueerd hoe de slaapbollen te bewerken.

Dan zie je Joop over een paar weken samen met de mussen en zandbad nemen.

Lap wandelt een zwerfvuilronde en verbaast zich over de hoeveelheid die hij oogst. En dat is niet allemaal komen aanwaaien!!!! Om bij te komen gaat Lap op het dak zitten. Het sedumdak is nu weer een sedumdak.

Ik baal op zondagochtend als ik ontdek dat er een ruitje van mijn bus is ingetikt en er 5 stuks elektrisch gereedschap ongevraagd is meegenomen. S.v.p., als iemand iets gezien heeft laat het mij weten. Over straat met een hoop gereedschap, dat moet toch opvallen. Dit is de derde keer sinds Pasen dat het gilde langs komt. Het moet een bekend gezicht zijn, het kan niet anders.

Arjen gaat met vakantie. Wij zijn dan enkele weken verstoken van zijn mooie foto’s. Om die tijd te doden heeft hij enkele vragen.

Bij welke vlinder hoort deze rupsen?

Welke beest is dit?

Wat zwemt daar en wie heeft ze waar uitgezet?

Waar komt dit pluis vandaan?

Uitsmijter van deze week is de libel die een boemerang werpt.

BewarenBewaren

 1. Winnifred

  Heldinnen van de Kwelbeek!
  Wat een mooie foto’s – leuke verslag met een verdrietig tussenstukje: de gestolen goederen uit de bus van Paul.

 2. Marion

  Wauw, best dapper om de kwelbeek in te gaan om ongewenst riet te oogsten. En wat is de kwelbeek nog diep! Chapeau dames.

 3. Yvonne Eeken

  Dit was hard werken voor het kwelbeekduo maar je kreeg er wel wat voor terug:
  afkoeling!!!!!

  En balen voor Paul dit is geen toeval.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén