www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Projecten verfraaiing, Vogelbos, Windbos

EZH week journaal van week 6. 4-10 februari 2019

 

 

Maandag

In het krachtbossie heeft Arjen van de gemeente de zieke essen geblest. Vandaag passeert een kraan en een zager om alle bomen te vellen. Wat een ravage.

Rond het krachtbossie wachten de gevelde bomen op de zaagploeg. Die ploeg rilt en ruimt op. De bruikbare stammen gaan naar “de plek”.

Martin en Lap verplaatsen hier een wandelpaaltje brengen  een rode band met pijl op een lantaarnpaal aan.

Voorts zijn Lap, Martin en Rudy nog bezig in het vogelbos. Zagen , rillen , ontsporen en ruimen.

Dinsdag

Marlies, Ad en Johan rillen een deel , nabij de magere brug, van het hout weg dat de zaagploeg vorige week heeft achter gelaten. Rudy zaagt nog steeds in het vogelbos. Hij wil de rillers voor blijven. Heeft hij hier soms een hutje om te slapen?

Levien , Raymond en ik komen bij elkaar om te praten over de realisatie van het natuur kinder speel paradijs. Zoals jullie weten zijn Levien en Raymond vader van jonge kinderen. De vaders zien het wel zitten om samen met andere vrijwilligers de speelplek nader in te richten met voorzieningen die aantrekkelijk zijn voor de kids.

Woensdag

“Zo, lekker dagje om de lekke band van de KUBOTA te gaan plakken”, zegt Rob tegen WW en Bram. Na een uur ploeteren verzucht het drietal, alsof ze net van de tandarts komen; “Geen gaatje mamma”.

Uit nijd over de verloren tijd vervoeren Bram en Rob 6 balken naar de plankier werkplaats. “Even afreageren,” zegt een niet te stuiten Rob. En Rudy, Rudy zaagt maar door.

Greet heeft al de door haar verzamelde data over een deel van de biodiversiteit in onze buurt gebundeld in haar jaarverslag 2018. Lees maar en je staat versteld van al die bijzonderheden over de flora en fauna.

: //www.hoekwierde.nl/wp-content/uploads/Vogeljaarverslag-Hoekwierde-2018-.pdf

Donderdag

Johan, Lap en Rudy zijn druk in het vogelbos. Nog wat resterend zaag en ruimwerk.

Johan , Martin en Lap transporteren daarna takken van de vorige zaagdag richting op te hogen rillen.

Lap en Martin doen een afvalbak ronde en tot slot helpt Lap Regien en mij met het plaatsen van balken voor de fundering van de hut op “de plek”.

Vrijdag

Het stormt. Rudy heeft een nieuwe zaagplek . Nu zaagt hij aan de gevelde essen in het windbos.Nog lekker in de luwte.

Buiten het bos spookt het.

Zaterdag

De vogelbossers vogelbossen vandaag. Lap; “De popelende vogelbossers waren op deze werkochtend: Marrie, Hans, Rudy, Nicolette, Ruud, Anneke en Johan. Er werd eerst gewerkt( in stille aanbidding, red)

in de vlinderstrook om nog wat braam uit te scheppen. Daarna het aanbrengen van nog één afrasteringsbalk aan de vlinderstrook. Ook werd er veel iepen opschot verwijderd. De laatste 10 te dikke en te zware schijven van de stam werd door Rudy doorgezaagd en ook afgevoerd uit het bos.

Na de koffie wat weer verzorgd was door Rob en Elise met heerlijke verse koeken hebben we nog enkele takken van de boom gezaagd die bijna tegen de gevel kwamen aan de woning van Marije. Met een voldaan werk gevoel en nog een na praatje zijn wij huiswaarts gekeerd.”

Ik zag de popelende vogelbossers Ruud en Rudy een wedstrijdje doen bij de esdoorn van AM. Wie heeft hier de minste hoogtevrees? . Het enige dat ik er van zeg; “AM, hoeveel gevarengeld heb je beschikbaar gesteld?

Maryse constateerde gebreken aan de RVS leuning de dijktrap op. Lap constateert dat wij dat niet een , twee, drie kunnen maken en heeft de gemeente ingeschakeld.

Voorts hevige concurrentie tussen herfst en voorjaar .

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén