www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Paddenstoelen, Speeldriehoek, Vogelbos, Windbos

EZH weekjournaal van de eerste week van 2018, 1-7 januari 2018

Maandag
Vannacht was het rustig. Ondanks de straffe wind legt Arjen mooi vuurwerk vast.

Zijn manier om jullie allemaal een gezond en gelukkig jaar te wensen. Daar sluit ik mij graag bij aan.

Het is Nieuwjaarsdag. Het waait nog steeds. Een beetje.

Lap is al jaren hoofd uitdeler van oorkondes en Unox petten bij de nieuwjaar duik. Lap vertelt mij dat er meer dan 400 mensen te water zijn gegaan en dat door de opwarming van de aarde die mensen het enorm naar de zin hebben gehad.

Bovendien is hem ook iets overkomen, vertelt hij. Lap wilde de kwel ijsvogel wat meer water geven. Met schop gaat hij met Unox pet op naar de weg over de kwelbeek. Hij steekt een klein stukje van het schiereilandje weg. Bij een ferme schep blijft de schop in de prut steken. Op het moment van loswrikken verliest hij zijn evenwicht en ligt languit in de beek. “Ik was blij dat Arjen niet in de buurt was”, zegt hij. “Is toch geen gezicht met Unox pet en oranje hesje, zo wil niemand te water.”

Dinsdag
Anita, Trees, Yvonne, Margreet, Regien, Bram, Anton, Johan, Rob, Lap en ik verzamelen zich voor een nieuwjaar kleine klusjes ochtend. Het wordt een mini WWO. De ochtend begint met een spontane receptie. In een poep en een scheet, is de kerstboom afgetuigd, is de elektra kabel ingegraven, zijn er bollen,

twee beuken

en eikvarens geplant, zijn de afvalbakken teruggeplaatst

en heeft er een grote zwerfuilafvalronde plaatsgevonden. “Een grote afgeladen zak vol”, puft Trees na afloop. Vervolgens gaan Rob en Lap stammetjes ruilen. “Mag ik van jou van de vogelbostammen de windbosrilboomstam?’, vraagt Hojan. In het windbos zorgen Johan en Lap voor een nieuwe bestemming.

Woensdag
Het stormt. Veel takbreuk, een aantal schuttingen gaan plat of scheef. En er is een enkele gevallen boom. Ton en ik halen een buis op die wij onder het fietspad bij de wadi willen graven. Zo gaat de bron verbonden worden met de wadi. Op die manier gaat de wateroverlast op deze plek opgelost worden. Op termijn want op dit moment is goed te zien dat afvoer van het kwelwater hoog nodig is. De hele boel staat hier blank. In de bosjes langs het fietspad vinden wij een verwaaide hogedrukreiniger. Mist iemand zo een ding?

Donderdag
Arjen gaat verder met waarin hij goed is. Vandaag zijn de paddenstoelen het thema.

Vrijdag
Ik lever het EZH jaarverslag 2017 in bij Decia. Evenals een fotoselectie van 2017. Decia gaat er als gewoonlijk iets moois van maken.

Zaterdag
Er is een inbraakpoging geconstateerd aan het begin van de wijk. Keukenraam aan de voorkant van het huis. Veel schade maar het gilde is niet binnen gekomen.

Alfred en Bram planten een fruitboom. Een krijger van Decia en Eric.
Ik plant een bessenstruik langs de kwelbeek.
Dante en Levien hebben hun WWO van januari ingevuld in de speeldriehoek. “Het is dat het zo’n mooie pionier is, de berk. Maar wat een bewerkelijke boom voor in een hofje. Blad, zaad en takken. Elk jaargetijde lijkt een struggle en dat is inclusief het overtollige zonlicht aan de overkant. Een uurtje werd al gauw bijna drie uur.

Ik denk trouwens dat een berkenbos prachtige fotografie oplevert in een western!

Dante heeft zoals altijd goed geholpen, op zijn manier natuurlijk. Van één zak, een miscalculatie, naar drie overvolle zakken.

Dit was mijn aandeel voor de volgende wwo. Wij spelen dan op een andere speelplek”.

Dank aan Lap, Levien, Rinus en Arjen voor hun bijdrage aan dit eerste journaal van 2018.

Graag ontvang ik van een ieder copy opdat het journaal in 2018 zo compleet mogelijk is.

 

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén