www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Natuur, Vogelbos, Volkstuinencomplex, Wijkwerkochtend, Windbos

EZH vakantieweek journaal. De laatste week van juli. Week 30; 24-30 juli 2017.

Maandag

Ton snoeit de struiken langs het hoekwierdepad. Thom en Rob maken een nieuwe maaibak reinigingshoek bij de gereedschap opslag.

Thom is binnen de kortste keren  van top tot teen bezweet. Dat ouderwetse klinkers in kloppen is een pittig klusje. Lap maakt de afvalbakken leeg ronde. Een grote opbrengst deze keer. Stel je voor dat al die meuk niet in de afvalbak gestopt zou zijn. Lap schoffelt en knipt de hagen langs het Hoekwierdepad. Het beheerpaadje tussen de moestuincomplex en het windbos is geheel dicht gegroeid. Met gevaar voor eigen leden, vanwege de oprukkende braam en de brandnetel, maai ik de weg weer vrij.

Arjen volgt een boog.

Dinsdag

De zwaan en zijn/haar jongen doen zich te goed aan het kroos en andere waterplanten in de kwelbeek. Met de eerder gememoreerde fecaliën tot gevolg.

Joop heeft er een dagtaak aan die te verwijderen. Ze mochten eens ter inspiratie leiden voor de viervoeters. Naast poepruimen heeft Joop weer een nieuwe monster klus bedacht. Hij steekt de boulevard over de gehele lengte af aan de fietspad zijde.

Ik maak een ronde langs de beek en ruim gemaaid riet cs op.

Jdb’ers (5x) en volley ‘ers (2x)  zijn in de miezer lekker fanatiek!  bezig. Zij zijn de bikkels van de avond.

Woensdag

De HB dienst wordt vandaag verzorgd door Thom en Rob.  Voor de entree van het vogelbosje ligt een vijver. Waar komt die nu vandaan??

Deze avond gaat Arjen op zoek naar kunst. Volgens mij gevonden!

Donderdag maaidag

Een echte maaidag. En die was nodig. Het gras groeit als kool en staat voor onze maaibegrippen bijzonder hoog. Waar zijn de schapen als je ze nodig hebt? Het was me het dagje wel. Start om 09.00 uur, weer thuis om 16.30 uur. Om 9 uur starten Ad, Ruben en ik met als opdracht een complete maaironde. Ruben en ik gaan in het bosmaaier harnas op weg naar de zwaarste opgave. Het talud. Daar aangekomen staan daar Thom en Ad hevig gesticulerend  te overleggen hoe nu verder. Wat blijkt de KUBOTA gleed naar beneden en wat Ad ook deed de omstrengeling tussen es en KUBOTA werd steeds inniger. Een fraai staaltje van echte liefde op het eerste gezicht. Maar ja, de hele wijk moet worden geknuffeld door de KUBOTA. De liefde moet worden gestoord. Hoe? Om een lang debat kort te houden. Wij kunnen alleen besluiten; de es of de KUBOTA. Marion is er niet om mee te overleggen over de es. Thom pakt de zaag en gaat aan het werk. Maaibaas en Rob zijn inmiddels ook gearriveerd en de maaibaas zorgt hoogst persoonlijk voor de finale bevrijdingactie. Wat moet je zonder maaibaas? En zo zijn wij 1,5 uur verder. Ruben heeft niet stil gezeten. Hij maait het talud van steiger tot Kornbrug. Hierna neemt hij afscheid van ons. De rest van de maaiopdracht ligt aan de voeten van Ad en mij. Ik kan je zeggen na een dag werk branden die voeten maar wij zijn wel trots dat wij alles gemaaid hebben. Onze maaibeurt zit er op. Een nette overdracht aan de volgende maaiploeg.

In de avond is het braamsluipen. Yvonne en Anita gaan aan het werk in de Y&H border,

Ineke ruimt maaisel langs de kwelbeek op

en  Joop  en Lappie  planten drie poëzie palen.

Maudy, Regien, Mike en ik gaan op safari rond het Naardermeer. Inspiratie opdoen voor beek beplanting en beheer. Na afloop is het gezellig de dag afronden op onze vaste stek. De zwanen komen gezellig bij ons zitten.

Vrijdag

Maudy, Regien en Mike werken bij de kwelbeek. Het is vandaag een lange klusdag voor Lap. Eerst speelt hij voor heggenkapper. Hij knipt de hagen  die nog geen tweede knipbeurt hebben gehad. Hij schoont bij Marions vogelbossie, het KWAM en de kamperfoelieboog.

Laatste zaterdag van de maand; de WWO van juli.

Kan iemand zich herinneren dat wij eerder een natte WWO start hebben gehad?”, vraagt Susan.

Dat kan niemand. Dus vandaag is het een unicum dat wij het eerste half uur alle tijd hebben voor de werkverdeling en de laatste nieuwtjes.

Na dat half uur zijn wij het wachten zat. Er wachten vele  klussen voor de 20 deelnemers van deze WWO. Susan en Leida ruimen het groenafval afkomstig  van de rand van de woongroep rozenborder. Vervolgens assisteren zij Nike met het opruimen van de andere rozenborder.

Arjen, Ruud,  Ad en Anita harken de 4 open plekken in het windbos schoon.

Ruud

en Arjen maaien de open plek in het populieren bos. Johan en Lap plaatsten de laatste poëzie palen bij de kwelbeek. Kakelverse oma Trees krijgt een knuffel.

Thom en Elly ruimen de es op

en Winnifred, Diana en Alfred zorgen voor “het uitmaaien achter” en het schonen van de border aan de ene kant van het grote veld en Yvonne en Henk die aan de andere kant. Daar start Henk  met het kantje steken. De afvalbrigade Arjen, Ad en ik zorgen dat de inhoud van alle gele zakken op de compostplek komt. Rob zorgt voor lekkere koffie en dito koek. En speciaal voor Elise nemen wij deel aan een onderzoek hoe heet kan de soep worden gegeten.

Al met al gezien het regenverlet en de vakantieopkomst een resultaat om trots op te zijn. Foto’s zijn van Arjen.

En die Arjen heeft deze week nog meer moois vastgelegd.

De .. in het groen.

Volgende week iets meer .. svp.

met nog meer geur van de …

en vitamine C van de

de vraag van de week is dit. Welk bijzonder plantje is dit?

ter afsluiting het lievelingsplantje van Arjen en nog enkele beessies. Tot volgende week.

 

  1. Dick de Jager

    Lijkt wel een trompetbekerplant

  2. Rob en Elise

    Deze soep kwam uit een leuk kookboekje, wat we recent hebben aangeschaft. Een combinatie van zoete aardappel, wortel en paprika. Vooraf natuurlijk geprobeerd en we vonden het een beetje pit missen. Uiteindelijk 1,5 theelepel sambal toegevoegd aan 5 liter soep. In combinatie met het brood en kruidenboter moet dat toch te doen zijn. De pan was tot de bodem leeggeschraapt. Recept op aanvraag bij Elise beschikbaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén