www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH journaal; week 49.

Maandag
Geen weer voor buitenklussen. Dan maar dromen over alles wat wij nog kunnen gaan doen.
Ik maak voor Ouwe de inboetlijst voor deze winter. Ik bestel bij de kweker de planten voor de vaste planten borders en ik bestel het zaad voor langs de bosrand. De werkochtenden van februari en maart kennen nu al een fraaie bestemming.

Dinsdag
Het boekwerk van 84 pagina’s over De Laren valt op de mat. Een ieder die ik er over spreek is verbolgen over de wijze waarop de gemeente, ambtenaren en college, is omgegaan met de zienswijzen.”Arrogante machtswellustelingen”, “Geen enkel respect voor de indieners van de zienswijzen”, “Ik hoop dat de raadsleden nu eindelijk eens op gaan staan en op hun dwaling van 2010 zullen terug komen” zijn uitspraken die ik u niet wil onthouden. Als je het verslag leest is het ook van de zotte. Zoveel doordachte en goed onderbouwde zienswijzen worden op een hoop geveegd en afgedaan met het standpunt dat er zo een fraaie inspraakprocedure is geweest en dat de raad nu eenmaal in februari 2010 besloten heeft. Vanuit de koker van de gemeente is dat nog te begrijpen maar bijzonder kort door de bocht en, mild gesproken, weinig respectvol voor de indieners van de 73 zienswijzen.
Velen zijn zich nu aan het prepareren op de mogelijkheid om in te spreken tijdens de politieke markt. De Laren staat niet op de agenda van 13 september. Wellicht dat het de 20e wordt. Anders treffen wij de raadsleden op een donderdag in het nieuwe jaar.

Woensdag
Op woensdagmiddag gaan de kinderen kleuren en tekenen. Ook zij maken een inspraakreactie en willen geen flat op hun sledehelling. Met je sleetje van de dijk af en dan met je neus tegen een flat aanbotsen. Au, dat doet zeer. Wellicht dat de Almeerse politici deze kinderboodschap snappen. Of zouden ze vroeger nooit op een sleetje hebben gezeten?

Donderdag

De mannen en vrouwen van het groot Hoekwierde kerstkoor heeft alweer de generale repetitie voor de kerst zang op 23 december. Zij hebben veel plezier en kijken reikhalzend uit naar de 23e. Komt dat horen, komt dat zien! En zing dan mee!

Vrijdag
De bestelde zaden voor de bosrand arriveren. Ik zal ze netjes bewaren voor het zaaien in maart. Kun je je vandaag niet voorstellen nu er een dekentje van 10 cm sneeuw is gevallen. Genieten in het Windbos.

Zaterdag
“De enige dag dat ik lekker kan uitslapen, staat er iemand om 9 uur met een kettingzaag onder mijn slaapkamerraam”. Die uitspraak krijgt een vervolg maar die bespaar ik jullie.

De Vogelbosser hebben een zaag- en rildagje op een prachtige zonnige heerlijke tintelende zaterdagochtend. Leuk dat een aantal jongens van de Meergronden met landschapsbeheer is meegekomen om mee te helpen. Jong geleerd, oud gedaan.
Even verderop wordt er gewerkt aan het kunstwerk.
De rest van de dag is het genieten van het prachtige weer. Moet je eens zien hoe de plek waar nooit gebouwd mag worden er bij ligt!

Zondag
Bij Ton slaan de stoppen door. Dat is niet omdat hij met zijn inspraakreactie worstelt maar omdat het lassen van de wapening voor het kunstwerk hapert. Wie oh wie heeft er een zware travo in de schuur staan en kan Ton helpen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén