www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Nieuwbouw, Vogelbos, Vogels, Zelfbeheer

EZH journaal week 40. 29 september tot 5 oktober.

Maandag

Rob pakt de bosmaaier en maaiert de bosrand uit van 6 tot 18. Lineke en Elly duiken met assistent Thom de steigerborder  in en slaan ongewenste sprietjes de kop in. Elly schoffelt daarna de moestuinhaag. Hilariteit bij de kindertuinen. De boerenkool wordt aangevallen door een tsunami van rupsen. Allemaal opgejaagd door Elly! Ik geef de kinderen de opdracht deze rupsjes nooitgenoeg te gaan pletten tussen duim en wijsvinger. Deze bestrijdingswijze geeft een aanvankelijke weerstand maar wordt even later toch zorgvuldig en enthousiast uitgevoerd.

Willem repareert de maaier van de Leemwierde waar Henk op rijdt. Er is een groot stuk ijzer in de maaibak gekomen en die zat zo vast dat er  geen beweging in te krijgen was. En dan is er maar een remedie; Willem.

Dinsdag

Joke van de Kornwierde, Lappie , Simon, Leida, Ine en ik stappen om 10.30 uur op de fiets. Bij het Kronkelveld zijn wij getuige van het ontstaan van enkele paasfiguren.

Afbeelding 087klein

Wij kunnen jammer genoeg niet lang kijken want de trein wacht niet op ons.

In Den Haag zijn wij getuige van zeer oplettende, goed voorbereide en kritische rechters van de Raad van State. Hoe die kritische houding jegens de gemeente zal uitpakken in het besluit van de rechtbank is afwachten.

Afbeelding 094klein

Ongeveer 6 weken. In ieder geval is het voor ons helder. Wij hebben ons beste beentje voorgezet en  alles dat in ons vermogen ligt ingezet om het ridicule van die flat in ons groen onder de aandacht te brengen van de rechters. Een fraai filmpje van Bart heeft ons daarbij goed geholpen. Na afloop hebben wij een schoolreisje gevoel op het Plein.

Afbeelding 095klein

Lappie wil snel naar huis. Voor het donker is wil hij nog even ballen. En er wordt gebald op het scherpst van de schede. De vonken spatten er van af.

Willem maait samen met Henk met twee maaiers de hele dag in de Korn- en Leemwierde.

Woensdag

De HB douche wordt verzorgd door Willem en Lappie.  Daarna ruimt het duo de gele zakken van zaterdag jl. op en tot slot maaien zij het talud van de gracht. De gemeente bezuinigd maar die twee zijn niet te stoppen! Ad maait een stuk van het buitengebied.

Donderdag

De wijk wordt voor de zoveelste keer dit seizoen gemaaid. Deze keer door Willem. Nog niet eerder is er zo frequent gemaaid en het seizoen is niet eens afgelopen. Maar voordat er gemaaid kan worden moet er weer een band geplakt worden. En dat is geen leuk werkje. En maaien kan ook niet zonder brandstof. Bram is weer terug en hij zorgt er voor dat de brandstof op voorraad is.

Vrijdag

Het is de laatste dag dat de Pipowagen op het grote veld staat. Ingela en Rob werken hard om de tweede laag verf aan te brengen.

Afbeelding 015klein

Het is al een heel ander gezicht dan bij aanvang. Gisteren heeft Ron ook geholpen met het monteren van een hardhouten lijst. Een succesvolle ingreep. Aan het eind van de dag komt een ons onbekende mijnheer aangefietst.

Afbeelding 011klein

“Ik fiets bijna elke dag langs en vraag mij steeds af, wat zijn jullie met die wagen van plan?” “Een feestwagen voor de buurt” zegt Ingela.

Afbeelding 013klein

”Leuk, hebben jullie al een ontwerp voor de buitenwanden. Ik vind het leuk om te schilderen en te ontwerpen.” reageert de man. “Neen, wij hebben de basis aangebracht en onze taak zit er bijna op.”, zegt Rob.”Maar leuk als u ideeën heeft voor het vervolg van de beschildering”. “Nou ,ik ga aan de gang en zoek contact zegt de man bij het afscheid.”   “Zo werkt dat nu”, zegt Rob.” In het begin werd de kat uit de boom gekeken maar de laatste weken hebben wij vele gesprekjes gehad en steun gekregen. Een leuk project”. De Pipo gaat naar een andere plek maar is weer te zien zijn bij de nacht voor de nacht op 25 oktober. En als je de Pipo wil gebruiken voor kinderfeestjes of voor wat dan ook neem dan even contact met Ton of mij. Pipo is er voor de wijk.

Lappie plaatst een nieuw wandelpaaltje op de plek waar de flat niet mag komen. Deze paal is waarschijnlijk gesneuveld tijdens het maaien.

En Lappie veegt op diverse plaatsen in de wijk het gras van de straat, dat daar na het maaien terecht is gekomen.

Zaterdag

Ik zie een stipje hoog over vliegen.” IJsvogel”, zegt Marion. “Gele kwik”, zegt Greet, “Graspieper”, zegt Hester. “Oké”, zegt Hugo, “ik noteer een zanglijster”. Zoveel eensgezindheid en verbondenheid neem ik waar bij  de trekvogel telling in de Hoekwierde.(foto Marion)

CIMG1169klein

De pipowagen doet deze dag dienst als telpost. Pipo is on line verbonden met het nationale tel cq trekcentrum. Onze telling is op de voet te volgen. De Birdwatchers  Greet, Hester, Marion en Hugo zijn er van 07.00 tot 12.00 uur. Zij noteren  5.000 vogels van ongeveer 45 soorten. De kijkers waren o.a. Rob en Elise, Peter en Barbera en de moeder van Hugo.

Afbeelding 011klein

Onderwijl zorgt Rob voor het laatste kitwerk aan de Pipo. Rob, Ton en ik zetten de Pipo op een plekje tegenover Ton en Winnifred. Rob denkt nog een week nodig te hebben voor de resterende restauratie- en schilderwerk. Daarna is het afgelopen en gaat Pipo naar een andere stalling. Waar dan ook.

Voor Lappie is dat gevogel maar niets. Hij knipt alle hagen in de wijk en en passant neemt hij de overhangende takken rondom het vogelbosje mee.

Zondag

Dit tafereel van de hand van de heer Beest siert al enkele weken de oever van de gracht. “Het riet was zo mooi gemaaid. Als dank heb ik die visser gemaakt en er neer gezet”. “Dank u voor deze aanwinst”, mijnheer Beest.

Afbeelding 007klein

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén