www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Volkstuinencomplex, Zelfbeheer

EZH journaal ; week 27.

Maandag.

Het is de laatste week voor de scholen met vakantie gaan. Toch besluiten de kids gewoon door te gaan. De begeleiders zorgen er voor dat dat ook kan. Er is gewaarschuwd voor aardappelziekte. De kinderen controleren of er ziekte in hun aardappels zit. Dat is niet het geval. Er wordt volop geoogst. Tuinbonen, spinazie en sla. Hassan heeft veel verschillende koolplantjes gekweekt. Die worden geplant. Johan maakt voor Ymere een film van de middag en maakt deze groepsfoto.

Afbeelding 220klein

Ayman en Ihsane  en Sundi ontbreken op de foto. Op de foto staan Ashley, Nada, Amanda, Esmee, Timo met oma, Shivani, Mandy en de begeleiders, Irma, Tinie, Hassan en ik.

Dinsdag

In de nacht wordt er bij een geparkeerde auto naast 113 een ruitje ingetikt. Geachte hondenuitlaters, willen jullie je ogen de kost geven en melding doen van types die zich verdacht gedragen. Zo wordt er al weken een drietal jongens,meestal met capuchons op, geconstateerd die nabij de huizen rond scharrelen.

Woensdag

Bram kan het niet laten en ontkist de laatste elementen. De storters nemen even een zomerbreak. Hoewel, Ton vraagt of hij een plaat betonplex kan krijgen. Hij zit al weer te broeden op de volgende bekisting uitdaging.

Donderdag

Erik loopt de hele dag met de bosmaaier rond.

In de avond zijn Anita, Ruud, Anneke, Nicolette, Hester en Greet  van de braamsluiperij actief. Zij zetten oa al het berenklauw afval langs de kwelsloot op een hoop.

In de avond is Greet verrukt over het enorme grote aantal bijzondere nachtvlinders die op het loklicht afkomen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vrijdag.

Boelo maait de gehele wijk. Ik loop een rondje met de door Ate gerestaureerde handmaaier en ik oefen wat met de bosmaaier. Wij vinden dat de wijk er weer aardig bij ligt. Braamsluipers en maaiploeg hebben hun werk goed op elkaar afgestemd. Wij gaan tiptop de vakantie in.

Zaterdag.

Ik geef mijn adoptie hanging basket water. Ik schrik van de hoeveelheid water die er in gaat. 2x 5 liter. Ik hoop dat de andere adopteurs en adoptrices de bakken niet vergeten. Er zijn nog maar 6 bakken te adopteren; 3 op het stuk 96-102, een halverwege het fietspad langs het grote veld, een bij oom Jaap en de bak bij 53. Deze moet nog verplaatst worden.

Zondag.

Zijn jullie al op Greets open plek geweest?. Hier is het zaadmengsel mooi opgekomen en hebben wij een fraai zomerboeket.

Afbeelding 238klein

Afbeelding 229klein

Langs de bosrand zie je op diverse plaatsen de zaadbol van de gele grote morgenster. Gaat heen en vermenigvuldig jullie.

Afbeelding 263klein

En deze bloem bloeit ook in de Hoekwierde. Wie weet waar die staat?

Afbeelding 231klein

Anne-Marije geeft een receptie omdat ze geslaagd is. Haar afstudeer projecten licht ze toe . Ouders en genodigden zijn onder de indruk van de presentatie en het werk van de afgestudeerde.

Afbeelding 265klein

Afbeelding 268klein

Afbeelding 272klein

Afbeelding 266klein

 

 

 

 

  1. Frank

    Hallo Paul, als je basket op de hoek (voor nummer 102) verplaatst naar nummer 100 willen wij de zorg hiervoor voor onze rekening nemen. Kunnen we er namelijk met onze tuinslang bij. Laat maar weten of wij adoptieouders worden van dit mooie kind……..

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén