www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Wandelroute

EZH journaal van zomer week 28; 11-17 juli.

 

 

Maandag

Lap leegt de afvalbakken. De rioolreinigers hebben nog een paaltje gekraakt.

CIMG2170

Lap doet een melding bij de gemeente. Hans K schoffelt bij de rozen van de Korn brug.

DSCN0575

Greet en Johan zijn bezig op en rond de dijk. Spraken wij tot voor kort over de dijk. Wij moeten toch overwegen die dijk door het leven te laten gaan als de dijkborder. Johan, Greet en Hester gaan zonder dat ze het in de gaten hebben de concurrentie aan met de steigerborder, de bosborder, de Y&H border, de S&H&F border en alle ander persoonlijk getinte borders in de wijk. Elke border heeft zijn eigen accent en sfeer. Leuk!!

 

Dinsdag

Martin en Lap maaien het buitengebied.

CIMG2161

Maar voordat dat kan gebeuren helpt Bram met het plakken van een lekke band.

CIMG2158

Die truc was geen onderdeel van de cursus dag vorige week. Maar Bram plakt als de beste. Voordat de jdbers komen gaat Lap op de knieën over de baan. Het rollen van de ballen mag niet beïnvloed worden door onkruidjes!

CIMG2163

Woensdag

Bram en Rob geven de HB plantjes water. Ook dit jaar worden de planten door de goede zorg met de week mooier.

Jutten bij Marina door Regien, Guido, Joop, WW, Thom, Arjen en mij. Bij Marina ligt een grote hoop oud steigermateriaal.

IMG_7959berg juthout

Dat gaat hergebruikt worden in de nu nog droge bedding van het kwelbeekeiland. “Leuk dat initiatief van jullie”,  zegt bedrijfsleider Lisan Kox. Van Marina Muiderzand.”Ga jullie gang. Dave zal jullie helpen de berg te ontrafelen”. Drie vrachten loeizwaar azobe hebben wij bij elkaar gesprokkeld

IMG_7960inladen

en tijdelijk opgeslagen bij de BB.

IMG_7968opslag gejut hout

Van Lisan mogen wij nog een keer gaan jutten.Na afloop dank aan het marina serviceteam.

IMG_7962service team marina

Donderdag

Het maaitrio  Kees, Lap en Martin maaien het grootste deel van de wijk.

De Braamsluipers van vanavond zijn Ineke, Ruud, Johan, Martin en Mike. Nadat Ruud de boomgaard heeft geschoffeld voegt hij zich bij de kwelbekers die ontspannen aan het schoffelen en steken zijn. Martin en Johan , alias Statler en Waldorf van de Muppets, bezien de activiteiten zo nu en dan vanuit de zetel en leveren hun altijd opbouwende commentaar.  Zij schrikken op als er een lange sliert soroptmisten komen aangewandeld. Soroptimisten zijn vrouwen die hun kennis en vaardigheden in zetten om wereldwijd de posities van vrouwen en meisjes te verbeteren. Soroptimisten zijn zusters, Sorores, die het beste, optimum, nastreven. Dat is de standaard basiskennis van Statler en Waldorf. Een delegatie van de Almeerse soroptimisten, Leida en Nicolette zijn ook lid van de club, zijn enthousiast wat wij in de wijk doen en gerealiseerd hebben. Met ineke en Mike wordt een praatje gemaakt .

IMG_7966in gesprek met ineke en mike

De kwelbeek is het toetje van een rondleiding door de wijk. Volgens mij is het de eerste keer dat iemand met een fiets over de BB gaat. Dat moet wel een echte optimist zijn!

IMG_7964sroptimisten over de bb

De braamsluipers en de twee eerder bij naam genoemde optimisten genieten nog van een afzakkertje bij Ine.

 

Vrijdag

Martin en Lap verzorgen vandaag de laatste maaiactiviteiten van hun maaibeurt. De wijk ligt er prachtig bij. Als aanloop voor de komende weken dat Jan, Ad en ik maaidienst hebben maai ik met de bosmaaier  een stuk ongewenste opslag bij de kwelbeek weg. Er ontstaan twee nieuwe doorkijkjes.

IMG_7973doorkijkje 1

IMG_7975doorkijkje 2

Aan de ander kant van de wijk is Arjen in het bos bezig. Hij knipt  en maait er ongewenste opslag uit het bos. Voor de optimistische wandelaar verplaatst Lap enkele wandelpadpaaltjes ter verkrijging van nog meer duidelijkheid. Hier is het mooi, een wandeling waard!

Zaterdag

Joop harkt, Mike spit, ik maai. Arjen en Johan maken foto’s. Ja Johan, dat is het enige echte pispotje.

IMG_7974pispotje

De kwelbeek is een ontmoeting plaats geworden. Op een mooie zomeravond flaneren en met dees en geen een praatje maken.

Zondag

Anneke schoffelt in de boomgaard. Veel ontmoetingen en gefotografeer bij de kwelbeek. De vakantie tijd is daar. Denk aan het inbrekers gilde. Deze week was er een inbraak poging. Forse schade aan een deur maar de deur was voldoende beveiligd. Je bent gewaarschuwd. Spreek iets af met iemand om regelmatig te controleren.

IMG_7980inbraakpoging

En voor een kwelbeekschikking kun je bij Trees terecht.   Trees  biedt aan een zomerboeket uit en van de wijk. Voor 7.50 , gestort op IBANNL30RABO0166364797 tbv de kwelbeek. Je ontvangt dan van onze  top bloemiste van de wijk een prachtig zomerboeket ,samengesteld uit bloeiend materiaal uit de wijk. Je kunt ook rechtstreeks bij Trees bestellen en betalen. Treesvandam50@hotmail.com

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén