www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Natuur, Nieuwbouw, Vogelbos, Vogels, Windbos, Zelfbeheer

EZH journaal van week 8; 22-28 februari.

Maandag
Stan wordt door Margreet geholpen met zijn stageverslag. De hoopjes langs Marions Vogelbossie zijn verdwenen, evenals wat opschot langs de gracht. Ra, ra, hoe kan dat? Lap controleert de paaltjes in de Velden en ziet dat het goed is.

Dinsdag
Tillies Rob, Stan en Bram zijn nog druk met de pyramide.

DSC03729

Stan loopt later met een grondboor door het bos. Dat doet hij als onderdeel van zijn onderzoekje naar de verspreiding van bramen in het bos.

Woensdag
Tillies Ton, Bram en Rob zijn met de raket aandrijving van de til bezig.

CIMG1719

CIMG1725

Het fundament van de raket inrichting gaat volgende week woensdag plaats vinden.
Greet is weer aan de wandel met haar pupillen en wordt met de week enthousiaster;” Ook nu hadden we een stralende dag tijdens de wandeling. Er zongen nog meer vogelsoorten volop, vooral Roodborst, Heggenmus, Winterkoning en ook erg mooi de Zanglijster. (die we echter niet te zien kregen). Veel vogels bakenden hun territorium al af en/of waren al gepaard. We zagen maar liefst 10 nieuwe soorten vandaag. Waarvan vooral de Putters, Sijsjes en een Grote Gele Kwikstaart erg leuk waren. De rest was gewoon de wens van Johan, alhoewel de Blauwe Reiger weer niet gelukt is. De bleekscheet Koolmees was ook bijzonder. Totaal 32 soorten is natuurlijk fantastisch. De totaalscore is nu al 38 soorten. Zullen we de 40 soorten nog halen met de IJsvogel en de Blauwe Reiger??? En jullie waren net verdwenen of de Turkse Tortel, Matkop en Keep zaten in de tuin. De cake van Margreet was overheerlijk!!”
Ton en ik hebben een gesprek met Klaas van de gemeente over de voortgang van de uitwerking van de motie door de raad aangenomen meer dan een jaar geleden. Resultaat van het gesprek is dat wij een gesprek gaan voorbereiden met Ymere, een delegatie van ons en de gemeente.
Stan en Lap hangen 6 nieuwe nestkasten op in het Windbos (4) en Vogelbos (2). En Lap zorgt voor aanvoer van materiaal voor Greets vogel kijkhut.

Donderdag
Vandaag de laatste zaagdag van dit winterseizoen. Met in de ochtend een grote groep die hun vrouw/mannetje staan. Sneeuwjachten trotserend.

IMG_3279zaagjarige

IMG_3349zaagdag

IMG_3357johan rilt

Na de koek en het zingen voor de jarige legt Jos in een poep en een scheet twee abelen om. Die moeten wijken ten faveure van de 4 blijvers (beuken). De volgende twee uur zijn nodig voor het zagen in hapklare brokken, het slepen en het rillen. Dat slepen en rillen gaat vandaag over een bijzondere weg en heeft een bijzondere bestemming. Al het bruikbare hout gaat naar Greets vogelkijkhut in aanbouw. Het is een bijzonder gezicht dat lang gerekte lint van slepers met bossen hout onder de arm. En dat alleen omdat Greet grote bossen hout voor de deur wil hebben. Minutieus zijn onze meester rillers Johan en Ad bezig met het maken van Greets sluis in de ril voor de deur. Regien, Hans, Cees, Chris Lap en ik zorgen voor het slepen. Arjen en Jos zorgen voor het kundige zaagmaatwerk. Al met al teamwork om je vingers bij af te likken. In de middag gaat een uitgedund groepje gevelde bomen in het Vogelbos te lijf. Al het gevraagde zaagwerk ligt nu op hoopjes langs het pad. In het Windbos zijn Ad en Johan nog bezig met de hut van de BossGreet.
Ton pleegt voorbereidingen voor het boren in de til stelcon platen.

Vrijdag
Ton boort gaten in de fundering van de raket installatie.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zaterdag

IMG_3380start wwo
De start van de ‘NL doet’-maand kent schitterend weer en een super wwo met 29 deelnemers die op drie fronten actief zijn. Er is een uitspit en plantploeg. Een BossGreet ploeg en een BraamBram ploeg.

IMG_3550nmff3
AM, Bram en Ton zetten na afloop van de wwo het te graven cunet uit voor de til. Woensdag as gaat er gegraven worden aan de fundering.

 1. Decia

  Greet, klopt dat je de reiger niet hebt gezien. Die heeft onze vijver ontdekt en is heel druk bezig om deze leeg te eten!

 2. Dick Groenewegen

  Beste ouwe buur Johan
  Ik heb begrepen dat jij bent aangesteld als bouwmeester van de vogelkijk hut????

  Tip; Een spijker moet met de scherpe kant in het hout!!

  Het is volgende week tevens 1 april.

  Tot ziens
  Dick Groenewegen

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén