www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Maaierij, Natuur, Paddenstoelen, Planten, Vogelbos, Vogels, Wijkwerkochtend, Windbos, Zagerij

EZH journaal van week 8; 20-26 februari.

 

 

Maandag

WW gaat de molshopen te lijf. Nicolette en Lap nemen de riltakken voor hun rekening en ik krui enkel kuubs zand en hang een vogelhuisje op dat buurman Hans heeft  geschonken.

Dinsdag

Johan rilt en zaagt  in het vogelbos. Bij de bouw van zijn Chinese muur houdt hij zich stipt aan de nieuw in China verworven vaardigheid. Van de schoonfamilie uit China heeft hij een fles speciale ril wijn meegekregen. Die fles ligt onder de ril en bij elke nieuwe tak op de ril dient er een klein slokje en een proost op het leven te worden uitgebracht.

Dat gebeurd daar in China al eeuwen. Nu door Johan geïntroduceerd in het vogelbos. Ik ben er getuige van dat de toast zingend te berde wordt gebracht. Bij de kwelbeek heb ik een kuub  zand  weg gereden en ik hoorde daar gezang in het bos. Vandaar. Bij de kwelbeek rust een zwaan. Martin legt het beest vast op de gevoelige plaat.

Woensdag

Het regent in het vogelbos. Maar Lappie stoort zich niet aan een paar druppels. “Weet je” , zegt hij.” Ik vond een flesje miswijn onder een ril en na een slokje schijnt ineens de zon. Jodellahee, jodelala!”

Donderdag

Zaag en rol dag in het vogelbos.

Verzamelen tegenover Anita.

Jos en Arjen zijn de zagers. De anderen, Susan, Regien, Anita, ( Greet is er in de middag bij) Lappie, Ad, Rob en ik , werken hard om zoveel mogelijk van de omgezaagde abelen in tonnetjes uit het bos te krijgen.

De KUBOTA groep ,Bram, WW en Rob, bereidt de vervanging van de KUBOTA voor. Vandaag het opladen van de “oude”. Morgen is het transport naar de dealer en het ophalen van de nieuwe.

Vrijdag

De Gelderse vallei is de bestemming voor de KUBOTA groep. Een belangwekkende delegatie. Vanaf Baarn wordt de karavaan geëscorteerd door de rijkspolitie. Oké, uurtje factuurtje maar veiligheid bovenal. Op de terugweg kan de maaibaas een vrolijk deuntje niet onderdrukken. En bij het zien van zijn maaiareaal begint de baas spontaan te juichen. “Mooie sprieten. Alleen die f… molshopen!”

Ton helpt bij het afladen, de maaibaas geeft een ieder die het wil een kusje.

In de avond zijn Regien, Lappie, Ad, Bram, Johan,  Jan, Ton, WW, Rob, Rob en ik op visie bij tante RIE. Tante kijkt terug op 5 jaar werken met zaag, schoffel en machine. Tante is dankbaar dat op een enkele schram en stil gehouden blessure na  er geen grote ongemakken zich hebben voorgedaan. Tante RIE hoort van de deelnemers welke afspraken er worden gemaakt om ook de komende 5 kaar zonder kleerscheuren door te komen. Na afloop tovert de maaibaas een flesje tevoorschijn en brengt een toast uit Op de nieuwe KUBOTA en het nieuwe maaiseizoen. Hij looft een prijs uit voor degene die het talud van de gracht risicoloos met de nieuwe maaier weet te maaien.

Zaterdag

Een bonte stoet ( 37 deelnemers) WWO verjaardag  en carnavalsvierders trekken feestend door de buurt. “Wij vieren feest” bij de beek, in het bos en in de borders.

Met verbazing wordt er gekeken naar een iris achtige verschijning. Nooit eerder gezien in deze tijd van het jaar. Wie wel?

Arjen ziet nog meer mooie dingen.

  1. Cees Smit

    Bij deze iedereen bedankt voor het bezoek en belangstelling tijdens mijn ziekte de afgelopen 11 maanden. Emotionele dank voor de schitterende bloemen bij mijn thuiskomst: Paul,Inge,Arjen,Yvonne,Hans,Marga,Hans,Marion,Jan,Nike,Fred,Joke,Simon en Magda!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén