www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Materiaal en materieel, Vogelbos, Windbos, Zagerij

EZH journaal van week 46; 14-20 november.

 

 

Maandag

Meldingen over lantarenpalen die het niet doen zijn voor Lap aanleiding voor een lichtjestocht. Hij constateert dat 18 palen geen dienst doen. Na melding bij de gemeente volgt een spoed actie aan de zekeringen. Nu brandt alles weer. Voldoende daglicht voor Elly om te ruimen in haar “borders”.

Dinsdag

Thom heeft op zijn permanente zoektocht naar planken voor de weg over de kwelbeek succes. Bij de fa Reimert heeft hij bruikbare planken gevonden. De kwelbekers kunnen dus nog dit jaar de weg afmaken. Hoera.

Woensdag

Henk is de opvolger van Ouwe. Een vogelbosdelegatie bestaande uit Adrie, Anita, Nicolette en Lap wachten hem op. Al snel is duidelijk, de potentieel gevaarlijke abelen zullen begin volgend jaar geveld gaan worden. Anita en Adrie zijn hier erg blij mee. Hierna maak ik een ronde met Henk door de wijk en het windbos en bespreek enkele lopende zaken. Henk blest een aantal bomen die de zaagploeg voor hun rekening kunnen gaan nemen. De eerst volgende zaagdag is volgende week donderdag. De bomen met een opvallende rode stip gaan wij dan vellen en opruimen. Lap kan niet wachten. Overdag start hij met de miniboompjes langs de gracht. Langs de gracht groeit veel elzen opschot. Die haalt Lap weg.

 

Donderdag

Drainage Joop ziet weer ongewenste plassen op de kwelbeekwegen verschijnen en gaat ze met de schep en zijn bekende doorzettingsvermogen te lijf.

Regien en ik legen de groen afval zakken die de vogelbossers jl zaterdag voor ons hebben neergezet.

Vrijdag

Toch weer veel lantarenpalen die de rol van knipperbollen appreciëren. Kennelijk is het euvel nog niet goed opgelost. Arjen maakt er werk van.

Zaterdag

Nu is toch echt het winterseizoen daar. Weinig buitenwerk, dan maar binnen aan de slag. De wintersleutelaars zijn begonnen met hen warming up van het winter sleutelseizoen. In de garage van Bram wordt er gesleuteld aan de trekker. “Versleten koppelingsplaten en een gebroken handrem”, wordt mij verteld. Zo gezegd , niet zo maar gefikst. Speciale schroeffies , boutjes en nippeltjes vragen om inventiviteit en doorzettingsvermogen. Dat zijn de mannen, Bram, Rob en WW, wel toevertrouwd.

 

Zondag

Onder het motto- het waait buiten- gaan de sleutelaars vandaag onvermoeibaar verder. Zij streven ernaar vandaag de trekker weer spic en span  op de weg hebben.

Ik krijg de melding van Arjen dat hij door omstandigheden deze week geen foto’s heeft kunnen maken. Wat een gemis. Dus deze week een kale week. Geen beeldverhaal en een mager woord verhaal. Een rustweekje op vele fronten.

Moet kunnen want er is weer van alles in aantocht. En dan heb ik het niet over de goed heilig man.

Donderdag as is het de eerste zaagdag van het zaagseizoen 2016/2017. Zoals boven vermeld gaan de zagers aan de gang met de gebleste bomen.

Zaterdag as is het de WWO van november. Met werk aan de weg over de kwelbeek, werk voor de kantensnijders, planten snoeiers en verplaatsers maar vooral voor de windbossers. Iepenopslag , braam en clematis wegknippen/uitspitten. Alle handjes zijn welkom. Lidia heeft na de vorige WWO de smaak te pakken en zorgt voor de soep.

En dan nu al een vooraankondiging voor de KerstTrees van dit jaar . Op 17 december is er het traditionele Kerststukje maken met Trees. Meld je aan , reserveer in je agenda 17 december van 1200-1500 uur.

En nu je toch je agenda in je handen hebt, heb je al staan de nieuwjaarsbijeenkomst op 14 januari . 1600-2000 uur.

En het jaarlijkse buurtoverleg is op dinsdag 14 februari. Start 2000 uur.

En op de valreep, toch een plaatje. De sleutelclub laat trots het resultaat zien van een weekeinde vieze handen maken. Mission complete! En ja, het waait inderdaad buiten!

wp_20161120_14_30_01_pro1a

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén