www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Nieuwbouw, Vogelbos, Windbos, Zelfbeheer

EZH journaal van week 46; 10-16 november

Dinsdag
Lap controleert de paaltjes van de wandelroute en constateert dat in de Velden het een en ander veranderd is. Paaltjes zijn weg of omgedraaid. Wat een opstandigheid daar! Geen dijkbewaking maar paalbewaking is nu aan de orde van de dag. Lap constateert ook dat twee lantarenpalen geen licht strooien. En dat nu Sint met echte traditionele oud Hollandse Zwarte Pieten in het land is gekomen. Hij meldt dit bij de gemeente. In de avond is het feest van die andere Sint. Wij horen een prachtig lied dat wij nog nooit eerder hebben gehoord.

Afbeelding 013klein

Woensdag
Lap schoffelt de  heg tussen HW 19 en 20 plus de drie kleine hegjes tussen Ate en Decia. Lap: ” Er ligt nu een hele grote hoop onkruid aan de rand van Marions vogelbosje en die ruim ik volgende week op. Dan rest nog de heggen op het Dunloppad.”

De zaagploeg bestaande uit Jordy en leerling zager zijn begonnen in het Vogelbos. Ouwe,Ton Huijzer, Nicolette en Lap staan vol bewondering naar boven te kijken. Al zagende worden holle en zieke bomen aangetroffen.

Het besluit van de Raad van State is teleurstellend. Het meeste dat wij hebben aangedragen is niet zwaar genoeg geacht om het bestemmingsplan te vernietigen. Het enige huiswerk dat de raad de gemeente geeft is dat de gemeente moet onderbouwen dat er een regionale behoefte is voor de flat. Daar krijgt de gemeente 16 weken de tijd voor. Let wel; jaren heeft de gemeente beweerd dat die flat nodig was voor specifieke doelgroepen uit de Wierden. Daarmee kon je namelijk sociale problemen oplossen. Nu blijkt dat de Wierden qua sociale problemen niet beter of zwakker is dan andere wijken in Haven is, die flat ineens nodig is omdat er een regionale behoefte is. Snap jij het nog?? De strijd is nog niet gestreden. Wij gaan door. En wij worden gesteund door de grote support in de wijk.  Buurman Fred zegt mij; “Laat die lui van de gemeente gewoon eerlijk zijn en zeggen dat het alleen om de poen gaat en niet anders. Maar ieder keer dat gedraai en gelieg, daar kots ik van!” Er zijn vele reacties van teleurstelling. Martin: ”De gemeente is er niet voor de burger maar de burgers zijn er voor de gemeente. Dat wisten we natuurlijk allang maar we blijven, tegen beter weten in, hopen op andere tijden. “ Eline: ”Ernstig hoe de Gemeente Almere met haar bewoners omgaat. Dit verdient geen schoonheidsprijs, gemeente!” Birgit: ”Niet te geloven!!!! Bouwen om te bouwen! Er staat nog bouwgrond leeg verder op!……grrrr!”

In de avond hebben Irma, Ton en ik de 13e EZH bestuursvergadering. Irma wordt door Ton gefeliciteerd met haar “benoeming” als penningmeester.

Afbeelding 014klein

Irma geeft gelijk aan een andere werkwijze met de bonnetjes te willen. Wij spreken af daarmee m.i.v. 2015 te beginnen. Wij maken datum afspraken voor de nieuwjaarsbijeenkomst en twee wijkoverleggen. Jullie worden z.s.m. geïnformeerd als blijkt dat de huiskamer beschikbaar is. Het verslag zal zsm op de site worden geplaatst.

Vrijdag
Met Ouwe loop ik door het bosvak tegenover 1-5 en achter 34-41. Ouwe blest de bomen die de gewenste ontwikkeling van het bos in de weg staan.

Afbeelding Ouwe klein

Dit doen wij ter voorbereiding van de informatiebijeenkomst morgen waarvoor de direct betrokken buren zijn uitgenodigd. Wij dromen hoe mooi dit bos er over 25 jaar kan uitzien en bespreken de activiteiten die daarvoor nodig zijn. Weghalen van de iepen en clematis opslag. Het toppen van de grote populier en het vellen van een aantal, deels stakerige, bomen. En in het begin van 2015 aanplanten van nieuwe jonge bomen en struiken. En het creëren van een aantrekkelijke bosrand voor 1-5.

Zaterdag
15 buren geven gehoor aan de uitnodiging om geïnformeerd te worden  en te spreken over de renovatie van een deel van het Windbos. Arjen heeft de voorbereiding gecoördineerd en zorgt voor koffie, thee en iets lekkers.

Afbeelding 022klein

DSCF4245klein

Na het bespreken van aanleiding, historie en hoofdlijnen van het plan gaan wij kijken wat dat in het bos tot gevolg heeft. De aanwezigen onderschrijven nut en noodzaak van de voorgenomen ingrepen.

DSCF4249klein

Afbeelding 023klein

Na het bezoekje aan het bos is er voldoende stof voor overleg.

Afbeelding 024klein

Wil je meer weten? Arjen en ik geven je graag de gewenste informatie. Woensdag aanstaande begint de EZH-zaagploeg met in ieder geval hulp van buurman Jan en buurvrouwen Marion en Nike met de eerste werkzaamheden. Tijdens de eerstvolgende wijkwerkochtend kan er verder gewerkt worden. Jordi komt voor 10 december het moeilijke werk doen. Onder andere gaat hij hoog de grote populier in. De zaagploeg zal ook op 10 december in dit bosvak actief zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén