www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Maaierij, Natuur, Vogelbos, Windbos

EZH journaal van week 45; 6-12 november.

Maandag
De week begint met volle maan. Daar hebben ooit mannetjes opgelopen. Trump twittert; “fake news, ik sta in 2020 als eerste op de maan”.

Een mooie maaidag volgt volgens de maaiploeg van dienst. Na het maaien van de bloemenweide van de kwelbeek vraagt Lap aan Mini;” Hoe vind je het zo?”. “Prachtig”, zegt Mini,”Wil je een koppie koffie?”.
Hans vertelt dat de maaiploeg van dienst vandaag bestaat uit Kees, Rob en hijzelf. Vanochtend is het buitengebied, inclusief kwelbeek gemaaid.Vanmiddag maait Lap het gazon langs de gracht, rond het Vogelbos en de rand van het grote veld. En Lap is Lap niet als hij na afloop het hele areaal schoon blaast. Thuis rolt hij eerst een saffie en vervolgens rolt hij zo zijn bedje in.

Toch is het wel degelijk herfst. Op de boshyacint weide vormen de blaadjes een beschermende laag voor de hyacinten.

Dinsdag
Rob maait in de Velden, het grote veld en omgeving. Daarmee zit naar alle waarschijnlijkheid, na 32 maaiweken van dit jaar, het maaien voor dit jaar er op. Maar ja, opwarming van de aarde, je weet maar nooit.

De gemeente maait het laatste hoge gras. Nu de vraag of er nog budget is voor harken, balen persen en afvoeren. Wel een mooi strak winterbeeld zo.

De GGG rilt rond het waditraject en filosofeert over een wijziging in het tracé. Bij al dat gemijmer dringt de schoonheid van de paddenstoelen goed tot hem door.

Woensdag
Arjen vangt in een beeld de twee tillen langs de beek.

Het EZH bestuur komt bijeen voor het kwartaal overleg. De afsprakenlijst staat op de bekende plek. Ik breng in herinnering dat wij tijdens het wijkoverleg besloten hebben af te zien van de nieuwjaarsbijeenkomst.
Belangrijke data zijn vrijdag 22 december voor een kerstbijeenkomst /kerstsamenzang. En 13 februari 2018 voor het jaarlijkse buurtoverleg alwaar ook het jaarverslag/jaarrekening gepresenteerd zal gaan worden.

Donderdag
Als sluitstuk van het maai jaar ziet Lap het maaien van het talud van de gracht. Zwaar werk, Lap maait een deel en schuift het resterende deel door naar volgende week.
Tot aan de schemer is Lap bezig met de goten. Schoffelen en vegen. Na een dag kun je hem een echte gootspecialist noemen. Heb je dat ooit gezien? Met een bezem al het ongerief op een hoopje. En dan later met stoffer en blik de hoopjes ophalen. Wat een kwaliteitsniveau. Daar kan niemand aan tippen.
Tot zijn tevredenheid ziet Lap dat de gemeente een nieuwe doelpaal plaatst op het grote veld. Bij de schemer constateert hij een lantaarnpaal die geen licht geeft. Dus dat is weer een melding aan de gemeente.

Arjen geniet van het avondlicht.

Zaterdag
De vogelbossers hebben hun werkochtend. Lap; ”Dick, Johan, Hans, Anita, Marrie en Anneke hebben successievelijk gesnoeid en uitgraven van populieren, iepen en braam opschot rondom de buitenkant van het bos ter hand genomen alsmede het verwijderen uit het bos van de stammen opslag en op de parkeerplaats gedeponeerd om later te vervoeren naar de kwelwadi voor de takkenrillen aldaar.

Ook is de vlinderstrook uitgeharkt van bladeren tegen de verzuring. En Elise heeft weer voor ons voor de koffie met koek gezorgd.”

De wadi gaat een andere loop krijgen. Het wordt de Hojan variant. Dat is het resultaat van een gedachtewisseling tussen Peter, Arjen, Regien, Jan, Johan, Ad, Paula, André en mij.

Met dit besluit komen wij tegemoet aan de wens van drie buren uit het Krachtveld. Zij willen de bosrand behouden zoals die nu is. De wadi gaat in vergelijking met de oorspronkelijke gedachte ongeveer 30 meter naar het noorden uit het bos komen. Aan dit tracé is meer werk verbonden dan de oorspronkelijke variant. Eigenlijk wel leuk want dan  zijn wij langer met het project bezig.

Deze week sluit Arjen af met een herfstboeketje. Dat doet mij denken aan de traditionele KerstTrees. Voor de liefhebbers; zaterdag 9 december van 12.00 – 14.00 uur. Opgeven bij Trees treesvandam50@hotmail.com

 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén