www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Natuur, Paddenstoelen, Projecten verfraaiing, Vogels

EZH journaal van week 42; 16-22 oktober.

Maandag
Regien, WW en Bram zorgen voor het laatste maai-, borstel- en blaaswerk van hun maaidienst. Met het prachtige zomer weer ligt de wijk er feestelijk bij. Lap en Nicolette zijn bij de jdb baan bezig. Balkjes plaatsen. Zij kunnen er geen genoeg van krijgen. Steun is er van Simon en Jos voor maatwerk bij het drainageputje en het op maat zagen van de balken.

Dinsdag
Susan en Joris denken nu alle planten langs hun deel van de kwelbeek op naam te hebben gebracht. Laat ze nog maar even dromen.  Johan en Joris werken aan het verplaatsen van een ril voor ruim baan voor de kwelwadi. Die twee hebben best schik daar in het windbos. De branden in Portugal zorgen voor een bijzonder zonnetje.

Woensdag
Gisteravond tussen 22.00 en 23.00 uur hielden een viertal jongeren zicht verdacht op in het “gangetje” tussen 33 en 34. De uitstraling (je kent dat wel, donkere kleding en petten en capuchons op) van het viertal vormt een te hoge drempel om de jongens aan te spreken en te vragen naar hun bedoelingen.Het lijkt bijzonder veel op het verkennen van de buurt en op de uitkijk staan.  Er is een melding gedaan bij de politie. Heeft iemand iets gezien, maak dat s.v.p. kenbaar.

Joop laat zich met schoffel zien op de boulevard. Lap meldt  bij de gemeente dat een lantaarnpaal het niet doet en brengt ze in herinnering dat het al maanden terug is dat er een doelpaal is afgebroken. Lap repareert de afvalbak bij het bankje onder aan de dijk.

Met de kleinkinderen bezoeken wij de kijkhut. De specht,

groenlingen en koolmezen zijn er in grote getale en natuurlijk zingen wij van het roodborstje dat  tikt tegen het virtuele raam. Dat liedje zingen is een soort Pavlov reactie bij het zien van dat rode borstje.

Donderdag
De hele dag hebben Lap, Joris en Jos uit de Groenhof)

aan de JDB baan gewerkt. Lap; “Joris heeft eerst de nieuwe balken gebeitst ,

daarna hebben wij met  z’n drieën de laatste laag split aangebracht en uitgeharkt.

Ook de tegel en infopaal heeft een nieuw plekkie.”

En nu maar wachten tot de dinsdagavonden weer genoeg licht brengen. Of komen de jdb’ers met het idee van veldverlichting? Lap is blij dat het project is afgerond. Tijdens de afgelopen 7 weken was die uitbreiding van de jdb baan het eerste waar hij aan dacht als hij opstond. Het project kostte ruim € 2.000,00. Oranjefonds, het wierdenfonds, EZH en particuliere sponsoren hebben het bedrag bij elkaar gebracht. Lap zal in een afzonderlijk bericht op deze site “verantwoording” doen van het project.

Zegekruid en een rode roos van Arjen voor Lap. Goed gedaan Lap cs.

Het was een zwoele dag vandaag. Is het de laatste??? De zonsondergang is om stil van te worden.

Vrijdag
Regien en ik hebben het stage eindgesprek met Joris. Wij evalueren de ups en downs en danken Joris voor de hulp aan ons. Joris dankt ons voor zijn leerzame stage.

Met drie buren van het Krachtveld heb ik een gesprek over hun vragen en bedenkingen over de kwelwadi. Dat gesprek zal een vervolg krijgen.

Voor de tweede keer organiseerden de Rabobank  de Rabo Clubkas Campagne. 79 clubs hebben meegedaan. Leden van de bank hebben 5596 stemmen uitgebracht. 53 stemmen (1% van het totaal)  zijn op de kwelwadi van de EZH uitgebracht. Dat levert een bedrag op van € 474,00. Dank jullie voor de stemmen en dank aan de RABO voor deze sponsoring.

Voor de tweede keer deze week een Pavlov reactie bij onze kleinkinderen. ‘Op een grote paddenstoel, rood met witte stippen”.

Zaterdag
Het is herfst. Dus struikelt Arjen over een herfstige koekoeksbloem

en chicorei.

En natuurlijk paddenstoelen. Zie ook het bericht van Marion.

Volgende week donderdag zullen de HB’s opgeruimd gaan worden. De bakken gaan in de winterstalling. Volgende week zaterdag  is er geen WWO. Die is verplaatst naar 4 november. Naast het winterklaar maken van de borders is er veel werk aan de kwelbeek en kwelwadi. Het is namelijk de nationale natuurwerkdag. Daar doen wij aan mee. Kijk op www.natuurwerkdag.nl

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén