www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kunst en cultuur, Kwelbeek, Maaierij, Natuur, Volkstuinencomplex, Wijkwerkochtend

EZH journaal van week 38; 19-25 september.

 

 

Maandag

Joop is de boulevard aan het aanharken en ontrietten. Een pittige klus. In de middag help ik hem met de afvoer van het riet en nog een maaironde. Even verder is Johan steentjes aan het verzamelen. Ik weet nu ook waarvoor. Je kent wellicht die klassieke Japanse tuin waar het grind elke dag in hetzelfde stramien geharkt wordt. Welaan ,er komt dus een mini Japans tuintje bij de kwelbeek.

Dinsdag

Lap knipt de haag bij Anita ( dat is in de Kimwierde) en hij knipt het laatste deel aan het Dunloppad. Ook schoffelt Lap in enkele straten de straatgoten waar de borstel machine niet bij kan.

De JDB avond dooft als een kaarsje . Het is snel donker en het aantal deelnemers neemt af. Deze keer  6 spelers. Maar het was niet minder gezellig. Hoe lang nog?

wp_20160920_19_46_25_pro

 

Woensdag

Bram, Lap en Rob verzorgen de HB dienst. Zij constateren dat een aantal HB’s hun natuurlijke einde naderen. Dus net als de JDB, hoe lang nog? “Vorig jaar is op 1 oktober gestopt met watergeven” ,weet Bram.

wp_20160921_11_16_33_pro

Bram assisteert om Ad en mij op gang te helpen bij de eerste dag van onze maaidienst. De aandrijfstang hangt er droeve loos bij en alleen de opper maaibaas weet dat euvel te verhelpen. Ad en ik maaien een kleine twee uur. Alleen de plekken met hoog gras. Ik maai wat er gemaaid moet worden bij de kwelbeek. Trees en Joop zijn er ook actief. Trees schoffelt het blote voetenpad noord en Joop dregt de algen uit de beek en ziet tot zijn verwondering/verbazing honderden kleine visjes zwemmen. Nu heeft de ijsvogel weer vrij zicht op zijn dagelijkse maaltijd.

Donderdag

“Wauw, wat een water” is de verzuchting alom.

img_8729de-tsunami

Aan het eind van de middag zorgt Jan voor een sensationele dijkdoorbraak. Met een tsunami tot gevolg. WW is helemaal niet blij. Want hij is nog lang niet klaar met boren.

img_8726ploeg-1-wil-door

Maar de trekker en kraan moeten weer huiswaarts dus het moet. Waar is het eiland? Daar is het eiland!. In een handomdraai van Jan is er de renaissance van het eiland. Na 4 maanden is het kwelbeekeiland terug van weggeweest, Velen kijken met ontzag naar het laatste spitwerk en de kracht van het water. Wij zijn trots op het bereikte resultaat.

img_8727jan-voert-de-spanning-op

img_8731voetjes-omhoog

img_8734daar-komt-het-water

img_8736dam-2

Overdag  vormen WW, Johan, Lap en Martin  ploeg 1.

img_8724ploeg-1

Regien, Mike , Joop en ik zitten ploeg 2.

wp_20160922_14_02_39_pro

Volgens ploeg 1 zijn wij duidelijk ploeg 2. Ploeg 1 waant zich de primaathouder van het gereedschap. De competitie is de hele dag gaande. Wie heeft de scherpe boor. Wie de dopsleutel. Waar is de  haakse slijper. Het is heeel veel werk maar de voortgang is gestaag. Bij Mini en Joop hebben wij de koffie. Een van de weinige momenten van ontspanning. Het is een race tegen de klok. De tsunami is aanstaande.

Ploeg 2 zijn diesels want in de avond gaan ze , nu met de pet op van braamsluiper, gewoon door. Alles zekeren om ongelukken te voorkomen. En het is gewoon hartstikke leuk om weer een stukje voortgang te hebben. Yvonne en Henk zijn de andere braamsluipers. Bij Marion en Hans hebben wij de after party. En warempel , er gaat een fles champagne open ter ere van het bereikte kwelbeek resultaat. ”Proost”

Vrijdag

Jan heeft de smaak te pakken. Gisteren de hele dag in een kraan en vandaag zit hij al vroeg op de KUBOTA. Tja, Jan heeft hoge kwaliteitseisen en is van mening dat het grote veld niet vaak genoeg gemaaid kan worden. Nu hij onderdeel van de maaiploeg van dienst is geeft hij een signaal af aan de overige leden van de maaiploegen. Bij Jan voor de deur moet het kort.

Ik begin met het polijsten en ontrietten van het eiland. De makkelijke oostelijke helft heb ik gedaan. Nu het lastige westelijke deel nog.

Zaterdag

De WWO is zonovergoten en staat in het teken van de nationale burendag. EZH en VLA spelen buurman en buurman met het hek van het moestuin complex als grens.

img_8759daar-is-het-hek

31 deelnemers aan de burendag ( 24 EZH en 7 VLA ) vermaken zich prima met zoals altijd een zichtbaar resultaat.”Hajeto!”

In de middag is  er een bijzonder schouwspel op het grote veld. Jan , supergazon bewaker eerste klas, vraagt aan AM wat het meidencollectief aan het uitspoken is.

img_8769wat-is-dat-nu-weer

“Wij zijn aan het trainen op het mooiste gazon van de buurt”. Waarop Jan natuurlijk vraagt; ”waarvoor zijn jullie aan het trainen?” AM; ”Ik ben bezig samen met danstheater Rúm en Utrechts blazersensemble een nieuwe dansvoorstelling op te zetten. Die voorstelling willen wij begin volgend jaar gaan uitvoeren. “

img_8771wonderlijke-dans

img_8774dans-2

Zondag

Ook deze week weer foto’s van Arjen tot besluit. de schoonheid van het detail.

dscn1156

dscn1158

dscn1159

dscn1161

dscn1163

dscn1167

dscn1186

dscn1226

dscn1233

dscn1273

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén