www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, Centraal grasveld, De Uithoek, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Natuur, Volkstuinencomplex, Wijkwerkochtend, Windbos

EZH journaal van week 34. 22-28 augustus.

Maandag

Hans K. schoffelt rond de rozenpiramides. Johan en Joop zijn bezig met de kwelbeek paden.

Dinsdag

Jdb’ers worden bijna wekelijks genoemd. Dat er op dezelfde avond volleyballers actief zijn blijft wat onderbelicht. Vier maanden lang is er op elke dinsdagavond gebeached op het zandje.

IMG_8070kings cord

Vanavond was er al weer de laatste avond in de buitenlucht voor de volleyballers. De tijden dat er dagelijks gebruik werd gemaakt van het volley zandje liggen al weer ver achter ons. De harde kern vormde de spelers en speelsters van de volleyvereniging Almere Haven. Die vereniging is deze zomer opgeheven. De vraag is of de traditie op dinsdagavond op het zandje ook ten einde is gekomen. Was dit de laatste gezellige volleyavond? De tijd zal het leren.

IMG_8091beach team 96

Woensdag

Bram en Rob verzorgen de HB ronde

IMG_8099de hb ers

met op de achtergrond het gezang van de KUBOTA. De maaiploeg van dienst, Thom, WW, Bram en Regien, maken vandaag en morgen een integrale maaironde en dragen het maaistokje over aan de volgende maaiploeg. Elly en Thom schoffelen achter de moestuinhaag en halen bergen met ongewenste kruiden te voorschijn. In de avond weer een  fysieke buiten activiteit. Naast het Jdb en de  joga valt nu ook het Taiji te bewonderen. Als je mee wilt doen, contact dan met Bart taiji@prospero.nl.

Donderdag

Regien en Bram verzorgen het laatste maaiwerk. In de avond zijn daar weer de braamsluipers met daarbij, net als bij de olympische spelen, een vrouwelijke delegatie die voor het goud in de wijk gaan.

IMG_8101olympisch schoffel team

Die schoffelkampioenen werken zich al na enkele minuten in het zweet. De temperaturen van Rio zijn peanuts in vergelijking met de omstandigheden waarbij deze killers acteren. De mannen, Mike, Johan en ik hangen er wat bij. Zij klungelen wat bij beek riet

IMG_8103riet kan ook mooi zijn

maar hebben wel het hoogste woord in de after party als er gesproken wordt over het maken van de passage langs het eiland. Bio aardbeien, meloen en druivensap uit verre oorden zorgen voor voldoende spraakwater.

Vrijdag

Tropenrooster voor de werkers aan het juthout voor de kwelbeek. Om half 9 zijn Thom, Mike, Johan en ik bezig met het schonen van het restant van het juthout.

IMG_8106stoere jutters

IMG_8107stoere jutters

Onze wijk weg en waterbouw kundige denkt na over de technische constructie van de te maken eiland steiger.

Zaterdag

De augustus WWO kent schitterend weer, 29 deelnemers die overal in de wijk, in het bos en bij de beek klussen.

IMG_8108bij de rozenboog

Speciaal is het maken van een drone film door Gilles en de hoog culinaire afsluiter van Andre.

IMG_8110paula helpt de chef

Mini zorgt voor natuureducatie bij de bb.

IMG_8116natuureducatie door mini

In de middag is er een zomers jeu de boules toernooi. Georganiseerd door de Uithoek. Hans;”Het was een geslaagde dag voor het Jeu de Boules toernooi. Te beginnen met de grote tent deze keer waar je alles ruim kon uitstallen van de hapjes en de dranken en voor de ouderen heerlijk om te schuilen. Dan het mooie weer. Met 24 spelers met uiteindelijk totaal 35 bewoners. De sfeer zat er weer goed in.

DSCN0688

DSCN0697

DSCN0707

DSCN0712

DSCN0715

DSC_4721

DSC_4723

DSC_4731

DSC_4736

DSC_4748

Tijdens het spelen was de ijsman geregeld voor een ijsje voor iedereen en als klap op de vuurpijl een echte poffertjeskraam waar men ter plekke heerlijke verse poffertjes bakten op een echte bakplaat.

De winnaar van de 1e prijs was Tom v/d Sluis.

De 2e prijs was voor Johan Bosma. 

De 3e prijs werd uitgereikt aan Elise en Bart

En deze keer ging de poedelprijs naar Peter Scholten.”

Zondag

En Arjen, wat maakt hij toch een mooie foto’s. Dreigend onweer, vlinders, een slakken tsunamie en als apotheose niet één, niet twee maar drie ijsvogels op de bb.

DSCN8213[3]

DSCN8357[1]

DSCN8221[2]

DSCN8381[1]

DSCN8103

DSCN8368[2]

  1. Regien Loggen

    Wat ,n leuk en humoristisch verslag

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén