www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Nieuwbouw, Paddenstoelen, Windbos, Zelfbeheer

EZH journaal van week 18; 28 april- 4 mei.

Maandag

Rob maait met de bosmaaier tot de draad en de benzine op is. Fred stort zich op de jacht naar kweekgras en ik vul een paar gaten in de haag op met esdoorn.

Maaibaas Bram spreekt Frank, hij heeft zich aangemeld voor de maaiploeg. Een ervaren kracht. Frank maaide al toen de EZH nog uitgevonden moest worden.

Dinsdag

Rob gaat met een tweede KWAM biels aan de gang. Langs de dijk is een paar uur een kraan bezig een zaaistrook te maken voor vlinder aantrekkelijke planten. Zoals facelia, luzerne en klaver. Dit was een van de ideeën die in de wijk overleggen besproken zijn en nu uitgevoerd wordt.

Afbeelding 058klein

De jdb’ers hebben plezier in een kleurige ambiance.

Afbeelding 059klein

Even verder zijn de meiden ,die elke dinsdagavond hun oefeningen doen ,zich in het zweet aan het werken. Op de speelbomen zijn een paar kinderen bezig. Wie had dat gedacht een paar jaar geleden. Een dorpse brink als kloppend hart van onze wijk.

Woensdag.

Thom en Elly schoffelen de hypericum borders schoon. Trees schoffelt en plant in de eerste border. Lap hoopt de hoopjes in die eerste grote veld border op tot een grote hoop. Simon vertelt mij dat er op die hoop een hoopje lag. Nu is het de vraag van wie is dat hoopje?. Greet laat weten;”Voor de hele enthousiaste Braamsluipers (of degene die donderdagavond niet kunnen) is er woensdag van 11 tot 12 uur  een uurtje schoffelen. Heb je zin even mee te doen…..?Ik start bij de Kwelsloot voor controle en killen van de Berenklauwen. Wat ziet de buurt er trouwens prachtig uit zeg, vinden jullie ook niet?Tot woensdag, en voor de donderdagsluipers: heel veel plezier  en  tot volgende week.”. En na deze oproep hebben Camelia en Greet een killing verzets uurtje .Bram en Ad maaien het Velden deel van ons maaiareaal.

Ik bestel zaad voor het vlinderlint langs de dijk.100m2 luzerne en 100m2 mengsel luzerne, facelia, rode klaver en klaproos.

Donderdag

Rob heeft het KWAM klepkozijn af. Wat een constructie! In de avond help ik Rob met het kozijn transport naar het KWAM. Anita, Anneke en Lap zijn de braamsluipers die bij de Kornbrug het al weer hoge onkruid te lijf gaan. Met dank komt Elise langs met een drankje. Lap vertelt mij dat hij nu de wens van alle HB verzorgers kent en dat hij waarschijnlijk zaterdag naar de Huyskweker gaat. Willem staat al te trappelen . Hij wil zsm “ blommetjes” in de wijk.

Vrijdag

Fred en Simon vervolgen hun antikweek missie. En zij gaan met de kantensnijder als een liniaal langs de border.

20140502_135821klein

” Daar moet op gedronken worden”,  zegt Fred.”  En na het borreltje doen wij nog een stukkie “, zegt Simon.

20140502_140029klein

Zaterdag.

Rob rolt de steen over de onderaardse KWAM spelonken. Lap gaat direct aan het vlakken en ik maak met de bosmaaier een ere rondje rond het KWAM. Zo, dat ziet er fraai uit!  Annie vraagt, “ is ie nu klaar?” “ Neen” zegt Lap.” Alleen de elektra verbinding moet nog worden aangesloten. Er van uitgaande dat het ondergrondse nu niet meer lek is”. In de spelonken schijnt het trouwens te spoken. Het water is behekst en gaat zijn eigen gang. Heel af en toe gaat ,net als bij een vulkaan, de druk van de ketel en heeft het KWAM een spuiter. Willem en Lap zijn bij de Huyskweker geweest en hebben de HB planten besteld. Zij vernemen van Laurens dat het bemestingssysteem niet werkt met slootwater. Wat een ramp hè!

Erik en ik hebben maaidienst. Erik gaat op de maaier en ik pak de bosmaaier. Ik begin met een libellen paadje te maaien voor Marion.

Afbeelding 072klein

Op de plek waar niet gebouwd mag worden. Ratelaar en orchideeën zijn al duidelijk in aantocht. Na een rondje windbos ga ik naar het begin van de wijk en maai daar langs de gracht en rond de paaltjes en randjes. Erik zorgt voor een prachtig gazonnetje. Het ligt er weer prachtig bij. Erik baalt dat hij die “  lelijke plukken” van de bollenborders nog niet mag maaien. Voor de niet bollen deskundigen onder ons. Zolang de bladeren van de bollen nog groen zijn wordt er voedsel voor de knol aangemaakt. Op het moment dat het loof geel is, is de suikervorming gestopt en kunnen die “lelijke plukken’ gemaaid worden.

Zondag

Ik bosmaai het pad bij de kruising kwelsoot/gracht kort voor de kubota. Of het pad gaanbaar is voor de Kubota wil ik morgen uitproberen. Aan het einde van de dag maken Lap en ik een rondje door het windbos eo. Lap knipt nog een paar paaltjes vrij en kleurt de pijltjes 2014 zwart.

Afbeelding 073klwein

Wij genieten van het groen. En van die mooie paddenstoel.

Afbeelding 068klein

Spreken onze waardering uit voor het heemraadschap dat zij met vlaggetjes de grens van de orchideeëngroei hebben uitgezet.

Afbeelding 071klein

Ook spreken wij twee jongens die met een nieuwe boomhut bezig zijn. Namens de windbossers vragen wij de jongens zich aan te sluiten bij de bestaand boomhut club. De windbossers hebben uitgesproken geen jeugd boomhut land in het windbos te willen hebben. In elk windbosvak maximaal een hut. Dat is wat wij afgesproken hebben. De jongens zijn zichtbaar teleurgesteld. Maar de plek en wijze waarop ze bezig zijn kan echt niet!

 

 

  1. Baskets hallo allemaal de baskets zien er weer Tipie top uit diegene die dit weer verzorgt hebben hartelijk bedankt Hans Ans Wisker Gr

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén