www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Natuur, Nieuwbouw, Zelfbeheer

EZH journaal van week 17. 25-30 april.

 

 

Maandag

Martin , Rob en Lap zijn al vroeg uit de veren en zij zijn al snel aan het maaien. De regen en de kou zorgen er voor dat zij stoppen. De regen is niet goed voor de veiligheid van de drie en voor de kwaliteit van ons gazon.

CIMG1931

Dinsdag

Overal ploppen er berenklauwen langs de kwelbeek tevoorschijn. Dat doet pijn aan de ogen. Dat er op wonderlijke wijze overal lissen verschijnen wordt als weldaad ervaren.

CIMG1928

Joop haalt zijn schaatsen uit het vet. Zo koud is het vandaag.

Woensdag

De maaiers van dienst, Lap, Rob  en Martin, maaien vandaag het buitengebied.

CIMG1929

En zij blazen op de tonen van het Wilhelmus hun straatje weer gras vrij. Daarna gaat de maaier met Gijs helpen in de Korn en Leemwierde. In de middag pak ik de bosmaaier en maai rond de kwelbeek en het windbos de obstakels vrij. Voor de rest is het een rustige Koningsdag. Minder koud en nat als voorspelt.

Donderdag

Vandaag hebben Klaas, Ton en ik een gesprek  met directeur Karin van Ymere. De boodschap van Karin was bijzonder. De kans is groot dat ,getoetst aan de nieuwe woningwet ,de windbos flat niet past bij een corporatie. Ymere zal voor de zomervakantie de gemeente berichten over haar standpunt. Als dit scenario doorgaat dan zal de gemeente een nieuwe ontwikkelaar voor de wind bos flat moeten gaan zoeken. Als zij  van mening zijn als dat indachtig de motie dit wenselijk is. Gezien dit inzicht had het geen zin om te verkennen hoe de weg naar een alternatieve bouwlocatie in Haven het best bewandeld kan gaan worden. Wordt vervolgd.

 

Vrijdag

Lap en Martin maaien en blazen op de plekken waar zij deze week nog niet zijn geweest.

CIMG1934

Reimert dropt twee vrachten zand tbv de paden langs de kwelbeek. Gaan wij morgen mee aan de slag.

Zaterdag

De WWO  van april brengt werk in het windbos, de hoekborder en langs de kwelbeek. 25 deelnemers hebben het druk met het steken van berenklauwen, met maaien, met schoffelen,

DSCN0531hoekborder

spitten en omvattend grondverzet. Een klein stukje kwelbeek pad is opgeleverd.

DSC05532

In de middag is Lap er als de kippen bij om een jongen uit het water te trekken. Door de spekgladde kleioever was de knul te water geraakt en was niet meer in staat er zelf uit te kruipen.

DSC05640A

Zondag

Als je vroeg opstaat zie je vaak een vos voorbij lopen. Marion heeft vanochtend om 6 uur een ontmoeting met een ree. Het is een tijd geleden om oog in oog te staan met twee ree bruine ogen. Een kwaliteit moment waar Marion de gehele dag van heeft nagenoten.

ree C5643

ree C5647

ree C5650

 1. Johan

  Hoe krijgt Marion het voor elkaar om steeds weer zulke prachtige natuurmomenten vast te leggen? Hulde voor deze prachtige plaatjes.

 2. Marion Lap

  Vroeg opstaan en mazzel hebben Johan.
  Het waren twee reeën. Op de middelste foto is het even zoeken maar de tweede ree staat goeddeels verstopt achter de achterste boom. Je ziet nog net de kop en een stuk nek.

 3. Camelia en Rob

  Zelfs na ruim 30 jaar weten de reeën ons nog steeds te vinden.
  Bravo Marion.

 4. Josee van der Sluis

  Hans, fijn dat je er was om die jongen de helpende hand te bieden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén