www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Braamsluipers, EZH Weekjournaal, Jeu de boules, Kwelbeek, Maaierij, Materiaal en materieel, Rommelroute, Wijkwerkochtend, Windbos

EZH journaal van de laatste week in juni 2017. Week 26; 26 juni – 2 juli 2017.

Maandag
Volgens Rob is het KWAM lek boven. Hij denkt dat het  de verdamping is. De tijd zal het leren. Elke woensdag zullen de KWAM bakken een slokje krijgen. Lap maakt zijn faam als borstelkampioen waar. Hij borstelt in een dagdeel weer een deel van de buurt.

Spreeuwen, spreeuwen overal zie en hoor je spreeuwen. Rond de kersenbomen merk je al snel waar die beesten op afkomen. Die beesten willen overal kersenbomen en zij zaaien er kwistig op los. Zo kreeg Lap bij het borstelen niet een maar twee kersenpitten op zijn kersenpit!. “Schijtbeesten, ik stop ermee”, hoor je hem zeggen. “Ik ga naar de drukker om te overleggen over de nieuwe kwelbeek bordjes.”

Dinsdag
Rob bosmaait van Hoekbrug tot zwaluwen hotel. Op het hotel zitten spreeuwen, ziet Rob. Op een rijtje doen ze een wedstrijdje pitten schieten. Slalommend ontloopt Rob de aanval. Het is in de avond droog. Maar een mooie zomeravond is anders. Volleyballers haken af maar 7 jdb’ers weten de weg te vinden.

* Klik op de foto’s voor een grotere afbeelding *

Woensdag
De HB , KWAM, rozen en kamperfoelie boog krijgen water, van pluvius in de middag  en van Lap en Thom, back in town, in de ochtend.

WW moet er aan te pas komen omdat het trekkertje dienst weigert; een nieuwe bougie biedt soelaas. Rob, Bram en WW zijn druk met het ontwateren van de KUBOTA. Geheel watervrij maken van de hydrauliek blijkt toch een forse opgave. Na de bui maak ik een kwelbeek maaironde.

Donderdag
Een uurtje maaien en dan kijken hoe het met de olie gaat. Dat is het rigide maaibeleid van deze dag. Rob zit op de maaier. Hij begint bij de Kornbrug. Dus de entree van de buurt ziet er pico bello uit.

Ruud uit de Kimwierde start met het onderhoud van de rozenboog; snoeien, opbinden en oude knoppen verwijderen.

Lap en Martin knippen en ruimen aan de randen van het vogelbos. In het bos heerst rust. Daar is het broedseizoen en dat staat bij de vogelbossers hoog in het vaandel. Ook knipt het duo de randen van het windbos bij. Geknipt en geschoren! Joop is de gehele dag in de weer met de boulevard

Braamsluipers van de dag zijn Corrine, Anita , Yvonne, Nicolette, Regien, Ineke, Ine, Johan, Joop, Mike en ik.

De eerste drie gaan schoffelen in de Y&H border. De overigen gaan kwelbeken. Mike begint aan een trappetje richting Ijsland, de anderen gaan met het gemaaide aan de gang. Na afloop hebben wij een gezellig zomers samenzijn op de weg over de kwelbeek. Joop vertelt in geuren en kleuren over de wijze waarop Thijs, de kat, een bijdrage levert aan de handhaving van de honden aanlijn regel. Ook zijn nieuw heup wordt op de lange baan geschoven.

Vrijdag
Tja, de waterhuishouding van het KWAM. Een heel gedoe nu blijkt dat door het vuil de leidingen verstopt raken.”Hoe dat nu weer op te lossen, vraagt Rob zich af.

Lap ruimt de stapeltjes knipgroen van gisteren op. Ook de velden wordt door hem aangedaan. Paaltjes verdwijnen in het groeiende groen. Tot slot maakt lap de jdb ban onkruid vrij. Mike maakt het trappetje bij de dijk langs de kwelbeek af. Het is een graspad geworden. Dus geschikt voor IJslandse pony’s. Maar of die beesten in de handbagage passen, betwijfel ik.

Zaterdag.
Geslaagde 6 e  editie van het midzomerfeest. Een midzomerfeest met regen en zon. 27 deelnemers aan de WWO,

waterige rommelroute,

springen

en pannenkoeken eten

tot je erbij neervalt en Peer zorgt voor mooi weer

in de avond waar 58 deelnemers zich prima vermaken.

De kuikens van het eenden hotel zijn geboren.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén