www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH eerste weekjournaal.

De afvalbakken zijn weer voorzien van een binnenbak ( dank Ton) en ik heb een kruiwagen vol met vuurwerkrommel uit het bos gehaald. Lap, Ton, Willem en Tom baalden van die feestdagen. Een verplichte productiestop. Ton timmert zich suf aan de bekisting voor het kunstwerk. De laatste crea aanval van onze kunstenares viel hem rauw op het bordje. Maar niets is te dol voor Ton; “ dit is een uitdaging” . En met de kwaliteit van een meubelmaker is hij dagen bezig met het maken van de bekisting , een kunstwerk op zich. En waar je straks dus helemaal niets van terugziet. Maar voor het nageslacht, hier zie je Annemarije met Tons kunstwerk op de nieuwjaarsbijeenkomst.

Even verderop in de werkplaats van Willem, Lap en Tom wordt gelast, gepolijst en geschuurd . 60 beugels voor Hoekwierde hanging baskets. Het kimwierde productiebedrijf is niet te stoppen. Die gaan nog onthoudingsverschijnselen krijgen als het werk klaar is. Overigens is het een bijzondere leerwerkplaats daar bij en in die garage. Oude technieken en ambachten komen weer tot leven. Opvallend en jammer dat de jeugd schittert door afwezigheid. Als je vroeger op straat stond te klussen dan stonden er altijd wel een paar van die snottebellen de kunst af te kijken. Neen , onze jeugd is asociaal sociaal met allerlei phones in de weer. Daar snappen wij oudjes weer niets van!

Ton, Armand en ik zijn druk met de voorbereiding van de nieuwjaarsbijeenkomst. Leuk om te zien dat de eetmeebreng oproep een multiculturele reactie oplevert. En wat heet, de voorbereidingen zijn niet voor niets. Wij hebben met elkaar een bijzonder geslaagde nieuwjaarsbijeenkomst met wel 70 mensen die als in een proeverij een smakelijke en gezellige start van het nieuwe vrijwilligers jaar inluiden.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén