www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Bezoekers, Centraal grasveld, Kwelbeek, Natuur, Wijkwerkochtend, Windbos

Ereprijs voor de deelnemers aan de WWO van 25 maart 2017.

“Oh, wat een mooi weer”. “Oh, wat is het gezellig”. “Oh , wat wordt het mooi”. Ja, de 31deelnemers aan de WWO van maart hebben er duidelijk plezier in en vermaken zich prima bij de kwelbeek, in de borders of in het bos.

Bij de kwelbeek wordt er olv de zaai coördinatoren  Regien

en Lap

een vlinder en bijen zaadmengsel  gezaaid en ingeharkt.

Tijdens de warming up heb ik de geschiedenis van dit mengsel verteld. Een ieder waardeert de financiële bijdrage van het landschapsbeheer en de mecenas uit de Velden. Het zaad heeft de goudprijs. “Kost zo een beetje zoveel?, is de verzuchting . Voor de koffiepauze zitten alle zaadjes in de grond. Regien, Ineke, Susan, Trees, Nicolette, Ad, Lap, Levien, Ruud en Dante tekenen hiervoor.

Camelia en Rob zorgen voor de koffie met cake. Wij laven  ons in het zonnetje op het terras voor de huiskamer. Gezellig samen met de VLA vrijwilligers. De opstart voor de tweede ronde hapert bij een enkeling.

In het windbos vormen Leida, Ine, Marlies , Anneke , Arjen en Ton  het “Marlies bankje team”. Een voor die groep onvergetelijke gebeurtenis. Natuurlijk voor Marlies ,want wie heeft een buurt bank die jouw  naam draagt.

Zang liefhebster Anneke zet een liedje in “there is a hole in my pocket” omdat het unieke zitvlak van de bank  een apart gaatje kent. Zeg maar gat en dat gat roept de meest wonderbaarlijke associaties op. Met als gevolg onbedaarlijke pret.

Voor de niet aanwezigen is het echter; Horen, Zien en Zwijgen!

Arjen zorgt niet alleen voor de plaatjes vandaag maar gaat ook nog even los met de zaagbroek aan. Op verzoek van Greet en Alfred gaan enkele staken van esdoorn op de ril , door Greet voor de gelegenheid nestvrij verklaard, en van een wilg naar Greet.

En Ton verplaatst een afvalbak naar een meer logische plek.

 

Borders.Er wordt veel werk verzet in de borders door Digna, Regien, Yvonne, Diana, Leida, Ine, Marlies, Nicolette, Alfred, Anton, Ruud, Simon, Hans, Henk en René. Bijna alle borders zijn na vandaag zomerklaar. De foto’s van dat schoffelen ken je nu wel.

Zeker van die “triple A salsa border”. “Ik was vannacht niet van de salsa dansvloer te krijgen. Prachtige vrouwen om je nek tot half 4 vanochtend. Maar nu in het zonnetje enkele uren later prachtige planten om mijn nek. Wat is het leven toch een weldaad”, vertelt ons lokale salsa wonder. Maar deze eerste ronde van het jaar kent een nieuwe houding die Marlies en ik mogen demonsteren. Intensief maar uiterst effectief.

Het afvoeren van al het groenafval naar de korf is een feestje op zich. Eén gele zak is wel erg zwaar. Klopt, bij het legen rolt er een Lappie uit.

De afsluiting van deze geslaagde WWO editie is met de soep van Josée. De eerst courgette soep van het jaar. De tafels zijn door Josée feestelijk opgemaakt en wij hebben het grootste assorti soepstengels ooit.

Allen , dank voor het geslaagde WWO lentefeestje  van vandaag. Over 5 weken mogen wij weer; 29 april.

 

  1. Anneke Huijzer

    Dankjewel Paul, voor je verhaal in lente sferen! Hoe leuk zou het zijn als wij tijdens ons midzomer feest een Salsa workshop zouden krijgen! Van Simon natuurlijk! Goed idee Simon??

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén