www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Media

De uitdaging van de Alpe D’ Huez.

Hier alvast een aantal foto’s bij het begin van de tour en een leuk filmpje bij het uitzwaaien van Ine, Mark en Bram. 
Misschien komt er nog een verhaal van Ine bij over hun ervaringen maar dan hou ik jullie op de hoogte er van.Hier een filmpje van het vertrek naar Frankrijk.
//youtube.com/watch?v=Rr8GPDvmhhw&feature=share

Verslag beklimming van de alpe d’Huez op 1 mei

Ik kreeg het idee vorig jaar al om deze berg op te fietsen, de alp staat bekend om z’n acties van het KWF, in juni gaan heel veel mensen deze berg bedwingen, lopend of fietsend voor het goede doel.
Op 1 mei, dit is Paul z’n sterfdag gingen Mark en ik vol goede moed beginnen aan onze fietstocht. Het weer was redelijk, niet koud. Het zijn 21 haarspeldbochten met een gemiddeld stijgingspercentage van 9 %. De eerste bocht is de langste, zei Mark en de steilste, 10 % stijgen. Mijn e bike in het lichtste verzet en de motor op maximale ondersteuning. Here we go. Het ging prima. Mark alles op eigen kracht. We werden ingehaald door Lianne, Bram en Lars en mijn zus Marleen, zij zorgden voor de support en de foerage. Bij bijna iedere bocht stonden ze om ons aan te moedigen, dat was fantastisch.
In gestaag tempo gingen we omhoog van bocht naar bocht. Bij iedere bocht informatie over hoeveel km nog, stijgingspercentage en wie er ooit in de tour de france gewonnen had. Peter Winnen, Gert Jan Theunissen, Steven Rooks, Pantani enz.
Bij bocht 7 de Hollandse bocht was de weg nog helemaal oranje. Helaas begonnen het na mist, ook te regenen dus het laatste stuk viel niet mee, koud en nat. De laatste 2 km mocht Bram met ons meefietsen, hij vond het prachtig. We waren in 1.40 u boven. Even uitrusten en warm aankleden en zoef weer naar beneden. Met een vaartje van 30 km P uur ging dat prima. Het was alleen erg koud.
Om 11 u waren we weer in ons appartement, lekker onder de warme douche.

Het was een prachtig avontuur. We voelden ons prima, geen spierpijn . Het was fantastisch en het resultaat 5600 euro opgehaald voor het KWF.

Met groet Ine, Mark, Lianne, Bram, Lars en Marleen
En een samenvatting van de KWF actie.
 1. Eline de Boer

  Geweldig!
  En n supermooie reportage
  Top Ine!
  Mark en Bram

 2. Margreet Sam

  Mooi verhaal, fijn gevoel.
  Ine, Mark en Bram, geweldig, knap gedaan!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén