www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Natuur

De Kornbrug

Het is u vast niet ontgaan; de Kornbrug is in een slechte staat. De anti-sliplaag is flink versleten en nu blijkt dat er ook nog een hoofdligger is gebroken.

De Kornbrug nº 1054

De versleten anti-sliplaag

Er vallen al gaten in het hout

De Kombrug??

De brug stond op de lijst voor onderhoud maar nu blijkt dat de brug vervangen moet worden. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend.
De gemeente dient bij vervanging rekening te houden met de nesten van de boerenzwaluw.

De boerenzwaluwen komen rond 30 maart, na hun overwintering in Zuid Afrika, aan in de Hoekwierde. Ze zoeken dan een geschikte plaats om een nest te bouwen (waaronder de Kornbrug). De broedperiode duurt ongeveer tot eind juli. Dus werkzaamheden aan de brug moeten buiten deze periode gepland worden!

In het afgelopen jaar is er door het groot onderhoud al een enorme verstoring geweest. Toch hebben er nog 6 paar boerenzwaluwen gebroed.

Greet Boomhouwer is aan het inventariseren of het zinvol is om kunstnesten te plaatsen.

Wij houden u op de hoogte.

 1. Op 14 november 2011 17:54 schreef yvonne.eeken het volgende:

  Mijnheer Knaup,

  In wil bij u een klacht over de Kornbrug / Wierden indienen……..Ik ben al de zoveelste dit jaar hoeveel nog? hij is gewoon gevaarlijk geworden, hij is helemaal versleten, moeten wij er soms doorheen vallen (niet iedereen kan zwemmen).

  Hoelang moeten wij nog wachten voor dat hij vervangen gaat worden, of moeten er soms ongelukken gebeuren gaan jullie daar soms op wachten?

  Het is een schande, er wordt zoveel gedaan met het groot onderhoud, over de nieuw bestrate straten daar was toch ook voldoende geld voor? (Is er wel op vooruit gegaan.)

  Volgens mij zijn jullie de brug gewoon bewust vergeten dat kunt u toch niet ontkennen.

  Als u tijd kunt vrijmaken loop er dan eens overheen en geef uw ogen de kost, zonder bril is ook alles heel goed te zien.

  U kunt altijd contact met mij opnemen: Yvonne Eeken, Hoekwierde 118, telnr. 036-5316039.

 2. Geachte mevrouw Ojers,

  Naar aanleiding van uw MRS melding (278560) van datum 16 -11-2011 betreffende het onderhoud van de Kornbrug, heb ik van de verantwoordelijk technicus die hiervoor verantwoordelijk het onderstaande antwoord ontvangen.

  De burg moet op korte termijn worden vervangen, maar gezien het aantal bruggen die op de nominatie staan moeten prioriteiten worden gesteld, en om financiële reden is op dit moment niet duidelijk of deze brug vervangen wordt. We hebben de brug nu voorzien van een stempel en door het dienstautoverkeer te verbieden kan het vervangen enigszins uitgesteld worden.
  Het dek van de Kornbrug is niet slecht maar de aangebrachte anti-sliplaag laat op een aantal plaatsen los en dat is hinderlijk. Het vervangen van de totale anti-sliplaag is gezien de staat van de burg niet te verantwoorden. Wij laten de bestaande anti-sliplaag bijwerken en de losse delen worden verwijderd, zodat zonder gevaar over de brug gefietst en gelopen kan worden.

  Ik vertrouw erop u hiermee – voor dit moment – voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,

  Jan Proem
  Supervisor Wijkregie I

  //www.almere.nl | info@almere.nl
  tel. 14 036 | proclaimer

  Postbus 200 | 1300 AE Almere
  Stadhuisplein 1 | 1315 HR Almere

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén