www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Volkstuinencomplex, Zelfbeheer

De containers

Mooie schemer en zonsopgang op dinsdag 1 november. Om 06.50 uur belt Richard van Dura Vermeer met “Ik ben er bijna”. Ik spring op de fiets en zie even later een vrachtwagen met aanhanger, geladen met twee groene containers de wijk in rijden.
Op locatie gaat het snel. Richard koppelt de aanhanger los en in de schemer wordt professioneel de eerste container op de juiste plek gezet. In de container een kruiwagen, twee schrikhekken en een stootijzer. Dus onze opbergruimte bevat gelijk al enkele buurt hulpmiddelen.
Richard rijdt terug naar de aanhanger om de tweede container te halen. Het plaatsen van dit exemplaar heeft meer voeten in de aarde. De stroppen worden op drie verschillende manieren uitgeprobeerd. Uiteindelijk staat ook de tweede container perfect naast zijn broer. Richard vertelde dat hij vandaag mocht uitslapen. Normaal staat hij om 04.00 uur op. Hij wil geen koffie namens de Hoekwierde. Hij denkt op tijd in Biddinghuizen te zijn voor de koffie.
“Richard, namens de wijk, van harte bedankt. En doe de groeten en de dank ook toekomen aan Jos”. “Zal ik doen “zegt Richard en weg is hij.
Jos is de broer van Ton. Als je Jos ziet dan denk je: ”Is dat een broer van Ton?” Die twee lijken helemaal niet op elkaar. Jos werkt bij Dura Vermeer en sponsorde deze aktie. “Jossie bedankt, Jossie bedankt”.

Aankomst container

De eerste container wordt geplaatst

Het overladen van de tweede container

Het plaatsen van de tweede container

De containers staan!

Richard, bedankt!

Nu kan de verbouw en inrichting van de containers gestart worden. Hans Lap heeft zich opgegeven voor het container klus team. Wie heeft er zin en tijd om Hans te helpen??

Iets anders is de buurtaktie van zaterdag a.s. Van 16 mensen heb ik een bericht van aan-/afwezigheid ontvangen. Gaarne hoor ik van de overige 23 EZH-ers wat hun plannen zijn voor zaterdagochtend.
Bert Gijsberts van Boogaard heeft al aangegeven de door ons gevraagde hulpmiddelen te kunnen leveren.

Groet,

Paul Weber

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén