www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Zoete aardappel soep

(recept van Margreet Diemer)

Niet echt Peruaans maar wel heel lekker!

Dit is een Peruaans geïnspireerd recept. Een authentiek recept bevat een aantal ingrediënten die hier niet of moeilijk te verkrijgen is. Ook het gebruik van een staafmixer zal er niet in voorkomen. Dit apparaat zal niet voorhanden zijn in de binnenlanden van Peru.

Ingrediënten voor vier personen:

500 gram geschilde zoete aardappelen in blikjes;
400 gram gepelde tomaten uit blik;
0,8 liter groentebouillon;
0,2 dl kokosmelk;
1 eetlepel plantaardige olie;
1 grote ui;
1 klein rood pepertje of wat meer of minder naar smaak;
2 teentjes knoflook;
zout;
een paar takjes koriander;
100 gram feta in kleine blokjes;
2 hardgekookte eieren.

Bereiding:

Verhit een eetlepel olie in een soeppan. Fruit de gesnipperde ui een minuut of vijf op een zacht vuur. Laat de gesnipperde knoflook, het gesnipperde pepertje en de aardappelblokjes een paar minuten meebakken. Voeg de bouillon en de tomaten toe. Laat de soep op een zacht vuurtje sudderen tot de aardappels gaar zijn.

Houd wat blokjes gare aardappel achter. Maak er met behulp van een staafmixer, blender of roerzeef een gladde soep van. Voeg de kokosmelk toe, verdun de soep eventueel met wat bouillon of water. Laat de soep nog tien minuten zachtjes koken. Breng de soep zo nodig verder op smaak met zout en limoensap.

Verdeel de soep over de borden. Leg in elk bord wat blokjes feta, een paar achtergehouden blokjes gare aardappel, een paar blaadjes koriander en plakjes hard gekookt ei.

Thema door Anders Norén