www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Schouw, Zelfbeheer

EZH journaal week 38; 15-21 september.

Maandag

Ik bosmaaier een rondje door de wijk en het bos. Naast het oppoetsen van het gebosmaaierde levert het werk ook een aantal leuke gesprekjes op. Waren vrijwilligers al een halve zaterdag bezig met het schonen van de oever van de gracht aan de Kornwierde zijde. Nu zijn de mannen van Ballast de hele dag bezig met het afronden van die klus. Het knapt zienderogen op!

Dinsdag

Er loopt een groep van 40 studenten de wijk binnen en Rob stelt als ambassadeur onmiddellijk de vraag wat de reden van het bezoek is. Met plezier vertelt hij de verbouwereerde jongeren enkele EZH-ervaringen en beantwoordt vragen. Ballast maait de vlinderweide en gedeeltelijk de plek waar niet gebouwd mag worden.

Afbeelding 054vlinderweide gemaaid

Woensdag

Thom en Rob verzorgen de HB-douche. “Dorstige plantjes weer vandaag. Meer dan 500 liter gedoucht”. Thom en Elly lopen de laatste schelpen in het schelpenpad. En Lap besluit op deze warme middag te gaan borstelen.

Greet en ik spreken met Wim over voorbereiding van een gezamenlijke EZH/Vogelbescherming bijdrage aan de Nacht voor de Nacht op 25 oktober. Dat gaat leuk worden. Dus reserveer in je agenda!

Donderdag

Ik spit een uurtje aan het schelpenpad en plant enige planten en een struik, cornus alternifolia, die uit de tuin van Elise en Rob komen. Greet informeert over de laatste braamsluiperavond van 2014; ”Braamsluipers Anneke S., Johan, Lap, Hester en ik waren voor de laatste keer s’-avonds actief dit seizoen. We hebben eigenlijk alle perken langs gelopen en geschoffeld. Dus we waren dik tevreden met het resultaat. Daarna gezellig bij ons in de tuin een glaasje gedronken om een succesvol jaar van de “Braamsluiperij” af te sluiten en Camelia, Rob en Marion schoven ook gezellig aan. Wij gaan in winterslaap tot volgend voorjaar!”.  Ik heb het even opgezocht. De braamsluiperij startte dit jaar door het groeizame voorjaar al op 28 maart. Zij waren dus een half jaar actief op de donderdagavond. Hulde aan alle braamsluipers! Natuurlijk kun je je voor volgende seizoen bij Greet opgeven. Zij plaatst je dan in de maillist voor de uitnodiging.

Vrijdag

Wij hebben twee fanatieke borstelaars in de wijk; Bram en Lap. Nu Bram een paar dagen van huis is neemt Lap de honneurs waar en borstelt voor twee. En natuurlijk, dat moet je Lap nageven, hij is per slot van rekening de fanatiekste blazer van de wijk, blaast hij het geborstelde lekker weg. Fred en Simon knippen en schoffelen in de grote border. In de avond loopt Simon een rondje en constateert het volgende: “Zojuist bij avondwandeling tweepersoons matras aangetroffen bij bankje. Tja…..die kon ik niet kwijt in de prullenbak. Het went nooit deze hufterigheid.”

Afbeelding 023klein

Zaterdag

Om 10 uur start de wijkschouw van dit jaar. Ton, Lap en ik lopen van 1 naar 142. Wij hebben een aantal gezellige praatjes met buren.

Afbeelding 026 bosrand, houden zo!

Met elkaar constateren wij dat de wijk er prima bij ligt. Op enkele plekken zijn de grenzen tussen privé en privaat een aandachtspunt.

Afbeelding 025 op de grens van prive en privaat

Een aantal wijkbewoners houden hun tuin minder bij als dat in de wijk gebeurd. Dat valt dan direct op. Wij zullen daar waar het echt stoort, na het informeren van de bewoners het overhangende/overgroeiende  verwijderen. Voorts is 5 jaar na het groot onderhoud een aantal plekken in de verharding toe aan reparatie.

Afbeelding 053 ten westen van de plek waar niet gebouwd mag worden

Als je dat niet doet dan start een nieuw traject van verloedering en dat willen wij niet. Wij zullen overleggen met de gemeente wat wij gaan doen en wat de gemeente dient op te pakken. Het schouwrapport plaatsten wij op de site. EZH CONCEPT Schouwrapport Hoekwierde 140920

Zondag

De temperatuur zakt. De herfst is in aantocht. Ine gaat dan fröbelen. Voor ons huis kun je haar laatste creatie bewonderen.

Afbeelding 058klein

Volgende week zaterdag is er weer een wijkwerkochtend. Wie heeft er zin om voor de soep te zorgen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén