www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Centraal grasveld, De Uithoek, EZH Weekjournaal, Vogelbos, Zelfbeheer

EZH weekjournaal, week 37, 8-14 september

Maandag

Willem en Bram zijn er vroeg bij. Willem restaureert de bosmaaier en Bram borstelt, borstelt en borstelt rond de container. Dat die container niet is weggeborsteld is een wonder. De rest van de dag zijn de twee bezig met maaien, borstelen en blazen. Als Willem de trekker in de stalling wil zetten krijgen de kindertuin kinderen het voertuig in de gaten. “Meester Willem, mogen wij met u een rondje?” Even later heeft Willem een bakkie vol en glunderen de kids de wijk rond.

foto11klein

Dinsdag

Lap is van de veegdienst. De maaiers hebben gisteren wat laten liggen. Dat kan Lap niet zien!  De fa. Knipscheer is bezig  met het doorspuiten van de drainage.

Kees en Lap ballen op de Jeu de Boules  baan. Zij willen zaterdag in topvorm zijn.

Woensdag

Vandaag verplanten Jordi en kornuiten een aantal eiken uit het Laren bouwvak naar de kwelsloot. Van Lidia hadden ze wat meer naar het noorden mogen staan maar als Jos en ik arriveren staan de bomen er al en de bomen kunnen niet nog een keer opgelift worden. Het zijn 30 jaar oude eiken en volgens Jordi zal het “kiele kiele“ zijn of de bomen het verplanten overleven. Toch mooi dat de actie wordt uitgevoerd!

Willem en Bram verzorgen de HB douche ronde. En Willem zal WW niet zijn als hij niet iets ontdekt. “Ik heb nu van alles uitgeprobeerd en heb ontdekt dat spinnenrag de beste methode is om het vuil boven de HB’s te verwijderen en daarmee roep ik allen op om al uw rag voor mij  te bewaren.” Als beloning spelen Bram en Willem dan elke week de raggende mannen. Bram en Willem halen rommel uit het volkstuin Windbos deel. In het voorjaar heeft iemand illegaal een deel van de inhoud van zijn tuin in het bos gedumpt. De persoon in kwestie heeft nagelaten zijn rommel op te ruimen. De gemeentelijke handhaving faalt opzichtig. En omdat meerderen van ons constateren dat vuil, vuil aantrekt is het vanmiddag voor Bram en Willem genoeg. Samen halen zij bielzen, planken, plastic, meubilair etc. uit het bos.

Afbeelding 021klein

Even verderop gaat Thom verder met het schelpenpaadje langs de gracht. En Willem en Bram assisteren na het boswerk. Die twee zijn deze week niet te stuiten.

Donderdag

Om 10.00 uur loopt een bus leeg met bijna 40 ambtenaren uit Deventer. Een geheel organisatie onderdeel van de gemeente Deventer viert de helft van hun dagje uit bij ons in de Hoekwierde. In de middag monsteren  zij aan op de boot bij Muiden en vieren de rest van de dag met haring en bier. Bij ons vallen de manschappen in een gespreid bedje. Om half 8 zijn de broodjes gehaald en is de lunch-smeerploeg aan de gang. Het ondersteuningsteam van vandaag bestaat uit Rob, Camelia, Elly, Margreet, Ine, Willem, Lap, Ton en ik. Van de gemeente zijn er Yvonne, Anke, Thea en Ouwe. Ton heet welkom waarna Anke het gemeentelijke verhaal over zelfbeheer houdt.

Afbeelding 007klein

Op de site onder het kopje EZH staan de presentaties. Daarna maken wij met 4 groepen een gezellige en onderhoudende wandeling door de wijk. Het is per slot een dagje uit. En deze mensen zijn maar een keer in hun leven in het kuur- en herstellingsoord de Hoekwierde. Er is informatie uitwisseling en discussie volop. De nabespreking is buiten.

Afbeelding 010klein

Het is even wennen voor de juristen, programma-, project- en lijnmanagers. Onze organisatie wijze is wezensvreemd voor mensen die dagelijks leiding geven binnen een gemeentelijke organisatie. En verantwoording afleggen hoog in het vaandel hebben. Ton zegt dan altijd heel wijs dat onze leefwereld aantoonbaar afwijkt van de systeemwereld van mensen die werken in een ambtelijke organisatie. Over een ding zijn wij het roerend met elkaar eens, hoe je het ook organiseert, het resultaat staat als een huis. Het is voor een ieder een feest om onze prachtig onderhouden wijk rond te slenteren en te genieten van een dagje uit. De Hoekwierde zorgt voor een heus vakantiegevoel. Na het overhandigen door JanJaap aan Ton

Afbeelding 016klein

van een aandenken uit Deventer nemen de mensen uit Deventer met tranen in de ogen dankbaar afscheid van ons.

Afbeelding 018klein

Bram en Lap borstelen het fietspad de dijk op. Waarom, vraag je je misschien af. Onze gasten uit Deventer veronderstelden dat dit fietspad niet in ons beheer zat. Dat was tegen het zere Lap been. Na de afwas haalt hij de grote borstel en werkt zich samen met Bram in het zweet.

Ik plant enige planten die uit de tuin van Lidia en Jos zijn gekomen in de grote border

Vrijdag

Ik haal de voortuin bij mijn zoon leeg en reserveer de herbruikbare planten en struiken voor de wijk. Daarmee breng ik onder jullie aandacht dat als er mooie planten in je tuin vrijkomen,om wat voor reden ook, er een tweede leven voor die planten in onze wijk mogelijk is.

Zaterdag

Bram plant taxus langs de bosrand, ik doe dat bij de kwelsloot en ik plant een aantal vaste planten in de borders. De Vogelbossers zagen en knippen in hun bossie.  Hans: ”De bossers van de dag zijn; Bert, Hans, Ruud, Marrie, Anita, Anneke S, Rob, Johan en Jessica en de koffieronde is weer verzorgd door Elise en Adrie. De trap tussen de woongroep het bosje is opgeknapt en er is al een flink stuk geseisd in de vlinderstrook. Rob heeft zijn handen vol gehad met het boren van de gaatjes in de stammetjes van het insectenhotel. En er is nog wat gesnoeid aan de achterkant van Marrie haar woning. En de weergoden hebben ons ook geholpen”. Over de middag vertelt Hans het volgende: ”Het was een stralende dag voor het Jeu de Boules toernooi.

DSC00005

DSC00032

Met zo’n 25 personen waarvan er 14 meededen om te spelen was het een gezellige middag onder het genot van een hapje en een drankje verzorgd door Josee en Anita. De organisator was Kees van Maanen.

DSC00033

En deze keer hebben alleen vrouwen gewonnen. Ingela de 3e prijs en Christel de 2e prijs en Anneke S de 1e prijs en de poedelprijs was voor Noëlle.”

DSC00041

  1. Johan

    Leuk he, dat we die vrouwen een keer hebben laten winnen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén