www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Natuur, Windbos

De wonderen van het Windbos “by night”

Jos vroeg mij of ik aan het jagen was vrijdagavond jl. Hij zag een lichtbak op het volleyveld. In alle eerlijkheid kon ik ontkennen. Ik was die avond niet in Almere. Bij navraag bleek Greet die avond te hebben uitgekozen om te gaan nachtvlinderen. Ik naar Greet met de vraag;” Greet, hoe was het?”.
“Het was een geweldige nacht. We zijn tot 1 uur gebleven. Heerlijke temperatuur en meer dan 100 vlinders. Nog niet alles op naam kunnen brengen, maar het merendeel wel. Staat al op www.waarneming.nl met enkele foto’s. Zaterdagavond ga ik weer. Iedereen is de hele avond welkom. Momenteel lijkt het er op dat het een mooie avond gaat worden, maar we wachten af. In ieder geval komt de jeugdgroep rond half 10 langs
Smeerroute was ook leuk. Zelfs met rood weeskind en agaatvlinder!”.

Welaan, beste Windbossers, als je de smeerroute wilt lopen, benieuwd bent naar een weeskind met rode haren, lieve snuitvlinders , het animeermotje, spinners, pijlstaarten, doodshoofden en nog veel meer, kom dan naar het open lucht theater in het Windbos. De hele avond met deskundige uitleg van Greet. Na het prachtige Havenkomconcert een tweede cultureel hoogtepunt in een week. Ik ga Greet nog voorstellen een geluidsinstallatie te plaatsen voor het spelen van het slavenkoor en de triomfmars.
Je zult inmiddels weten dat het vlinderen van Greet een onderdeel is van de nazomerdag met een donder- en blikseminventarisatie. Zie de folder in de bus en www.landschapsbeheer.net.

Ik maak tevens van deze gelegenheid gebruik om je te wijzen op de informatieavond van 12 september a.s. 20.00 uur in de gemeenschappelijke ruimte van de woongroep. Jullie zijn allemaal zeer betrokken bij de kwaliteit van onze woonomgeving. En jullie hebben vast gehoord van het project zelfbeheer Hoekwierde. Kom naar de informatieavond en doe mee. Ik reken op jullie komst.

Groeten,
Paul

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén