www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Media, Zelfbeheer

Gasten uit Hoogeveen. Hoe verder met de smederij?

Gea Lunsing luisterde in het voorjaar naar radio 1 waar de Hoekwierde aan het woord kwam toen gesproken werd over zelfbeheer. Gea dacht toen “ datkanniewaarzijn” en zocht contact. Na een paar overlegmomenten met Ton en Mieke( gemeente ) kwam er een bezoek op 20 september uit de bus rollen. Ruim op tijd zijn de Hoogeveners op locatie . Rob heeft de koffie warm en wij babbelen wat informeel in onze gemeenschappelijke woonkamer. Om half 2 is iedereen er en heet Ton de gasten welkom. Kirsten kijkt naar de Hoekwierde met de bril op van het stadhuis,

Afbeelding 102klein

Ton doet dat met de EZH bril op.

Afbeelding 101klein

Daarna wandelen wij in twee groepjes door de wijk. Willem groet als maaier en Anne-Marije schetst de wording van het kunstwerk.

Afbeelding 104klein

Tijdens de nabespreking wordt het mij duidelijk. De beheerders en wijkmanagers uit de gemeente Hoogeveen ( 55000) inwoners) gaan meer wijkgericht werken. Jaap licht toe hoe de ervaringen in de Hoekwierde over aansparkelijkheid en speelvoorzieningenbeheer groeien naar beleid.

Afbeelding 109klein

Betrokkenheid bij de woonomgeving is er al in Hoogeveen, zo blijkt uit alle ideeën van een project smederij. “Samen met de bewoners aan het aambeeld.” Maar hoe nu de betrokkenheid en zelfwerkzaamheid vasthouden en verbreden? Om die vraag te beantwoorden zijn de Hoogeveners op bezoek en volgens Gea zijn daar bij ons genoeg inspirerende verhalen verkregen. Het “kanwelwaarzijn”, zo blijkt uit Gea haar dankwoord.

Afbeelding 112klein

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén