www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, De Uithoek

Uitslag handtekeningenactie bungalows Hoekwierde

De bewoners van de geschakelde bungalows van de Hoekwierde 96 – 142 hebben via het bestuur van belangenvereniging De Uithoek de gemeenteraad van Almere in een zienswijze laten weten ernstig bezwaar te hebben tegen de verandering in het bestemmingplan met betrekking tot de bouwhoogte tot zes meter.

Namens belangenvereniging De Uithoek heeft bestuurslid Bart Buijs een informatieblad verspreid onder alle bewoners van de bungalows. Vervolgens is onder de bewoners een buurtenquête/handtekeningenactie gehouden om de mening van alle bewoners te peilen. Nadrukkelijk werd gesteld dat een mening voor of tegen een ieders eigen keuze is en dat deze keuze wordt gerespecteerd.

De uitslag van de buurtenquête is als volgt:
Van de 47 woningen hebben 46 huisadressen de oproep tegen de verhoging van de bouwhoogte ondertekend. Per woning werden één of meer handtekeningen geplaatst (in totaal 64 handtekeningen).
Eén bewoner was op vakantie en kon geen mening worden gevraagd.

Uit deze enquête blijkt overduidelijk dat met geen van de belanghebbenden enig vooroverleg is geweest over de aanpassing van de bouwhoogte. De conclusie is dat geen van de bewoners van Hoekwierde 96 – 142 de voorgestelde verhoging van de bouwhoogte naar 6 meter in het voorliggende ontwerp bestemmingsplan wenst te steunen. Het informatieblad van Bart en alle handtekeningen zijn als bijlage bij de zienswijze aan de gemeenteraad aangeboden.

In deze zienswijze werd de gemeenteraad opgeroepen om goede nota te nemen van het standpunt van alle betrokken bewoners en overeenkomstig onze nadrukkelijke wensen negatief te besluiten tot verhoging van de bouwhoogte tot 6 meter bij de vaststelling van het definitieve bestemmingsplan De Wierden.

Nog geen zienswijze ingediend tegen “de flat die niet mag komen” in het Windbos of de verhoging van de bouwhoogte van de bungalows? Vraag hulp aan de bestuursleden van EZH of de Uithoek. We helpen u graag!

Kees van Maanen
Voorzitter belangenvereniging De Uithoek

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén