www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Natuur, Vogels

Kroningspaar

Nederland heeft een mooi koningspaar maar wij Hoekwierders hebben ook nog eens een prachtig krooneendenpaar. Alleen is hier de man mooier dan zijn vrouw. Het mannetje is hier in de afgelopen twee jaar al vaker in onze gracht voorbij gekomen maar nu weet hij een vrouw naast zich. Nu maar vurig hopen dat zij kroningskinderen krijgen. Het aantal broedparen Krooneend was in 2000 nog maar 170 dus een vrij zeldzaam eendje. Zij nemen de laatste jaren gelukkig in aantal toe vanwege de kwaliteitsverbetering van onze Nederlandse wateren.

Marion Lap.

Krooneend 5792

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Krooneend 5794

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén