www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH journaal, week 18

Maandag
De nieuwe aanplant krijgt de waterzorg die het verdient.

Dinsdag
De vroege vogelexcursie van Greet en Hester kent een prachtige zonsopgang en een welkom van 32 vogelsoorten.

Woensdag
Thom en Elly schoffelen een groot deel van de haag langs het volkstuincomplex. Lap is in de weer met de Hoekwierde wandelingen. Bart gaat meehelpen.

Donderdag
Ton maakt een tijdelijke betonstort werkplaats. Op de P plaats tussen 50 en 51 staan nu bouwhekken rond zakken met zand en grind die Jonk in de loop van de dag is komen brengen. Lees er hier alles over.

Afbeelding 086klein

In de avond delen 8 mensen hun boosheid over de beantwoording door het college op de inspraakreacties. Argumenten en vervolg actie stappen worden geïnventariseerd.

Een uitnodiging voor alle Hoekwierders voor een informatieavond zal in een huis aan huis nieuwsbulletin worden opgenomen. Lap en Decia zijn  hier mee bezig

Vrijdag
In de ochtend maaien Boelo en ik zover de tijd ons gunt. Lap helpt ons op weg. De groei zit nu stevig in het gras en wij zullen volgende week nog een keer in actie moeten komen. Ton trekt het land in en na een strooptocht komt hij terug met een portaalkraan, een betonmolen en twee bomen. Een koningslinde voor de Kornwierde en een goudreinet voor onze boomgaard.

Zaterdag
Ton en ik zijn ‘s morgens vroeg druk met het opruimen van de stobben nabij de ex-ijsvogelwand. Wij krijgen hulp van sterke Jan, die voor twee werkt. Het opruimen stopt omdat een aantal te zware stobben een vervolg onmogelijk maakt. Een andere keer gaan wij de klus afronden. Ter compensatie van de verloren bomen planten wij een koningslinde. Opdat voor eeuwen de geschiedenis van deze plek herinnerd zal worden.

Afbeelding 092klein

Ton is de hele middag bezig met het storten van het eerste kunstwerk element. Nu hij weet hoe alles moet ziet hij graag hulp bij het storten van de volgende elementen.

Als afronding van een paar uurtjes werken in de moestuin schoffel ik de westrand van het volkstuincomplex.

Zondag
Ik start met een reuzebereklauw verwijderactie. Thom, Elly en Glenn steken de koppen bij elkaar voor een intensiever gebruik van het groentje bij hun achter. Er wordt gesproken over een zandbak en een zwembadje bij mooi weer.

De merels zien hun kids uit het ei komen en in het Windbos ontluikt het ene wonder na het andere.

Jippie, het is zomer.

Afbeelding 087kleinAfbeelding 084kleinAfbeelding 085klein

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén