www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Wijkwerkochtend, Zelfbeheer

Inkleuring tijdens werkochtend

De wijkwerkochtend van afgelopen zaterdag 27 april was een bijzondere: voor het eerst zonder Paul. Droeve omstandigheden zorgden ervoor dat Paul naar Utrecht moest en dus niet aanwezig kon zijn. En toch was zijn geest continu aanwezig: de voorbereiding qua werkverdeling, het klaarzetten van planten en gereedschap zaterdags vroeg en continue de vraag: “Wat zou Paul er van vinden?”. En zaterdagmiddag zijn checkronde: er waren toch wat zaken verwisseld.

Ver voordat de Hoekwierde werkelijk wakker was, was het werk in de Kimwierde al verricht door Willem en Thom. Naast de betonnen brug zijn rozen en heesters neergezet om nog meer kleur toe te voegen. Over verlichting in de struiken wordt nog nagedacht.

En toch werd het zonder Paul een kleurrijke wijkwerkochtend.

Gezelligheid bij de koffie.

2013 04 EZH Werkochtend 27 april (+Leem- en Kornwierde) (21)klein2013 04 EZH Werkochtend 27 april (+Leem- en Kornwierde) (21)klein2013 04 EZH Werkochtend 27 april (+Leem- en Kornwierde) (20)lein2013 04 EZH Werkochtend 27 april (+Leem- en Kornwierde) (24)klein2013 04 EZH Werkochtend 27 april (+Leem- en Kornwierde) (25)klein

Langs de Windbosrand hebben Greet, Hester, Bert en de 3 A’s: Ad, André en Arjen pootgoed herplant, gevlakt en een bloemrijk mengsel gezaaid. Nu ontdekken of het dit jaar de zo verlangde kleurrijke bosrand oplevert.

Ondertussen waren Diana, Winnifred, Yvonne, Sandra, Susan, Alfred en Bram bezig met de border bij 49 en 50. Opschonen, grond bij kruien, graskanten steken en nog extra kleurrijke planten poten. Dat wordt een kleurenfestijn van jewelste.

2013 04 EZH Werkochtend 27 april (+Leem- en Kornwierde) (31)klein2013 04 EZH Werkochtend 27 april (+Leem- en Kornwierde) (33)klein

Nog zo’n groepje bracht de kleur aan bij de Hoeksteen. Het deel wat nog niet begroeid was werd door Hans (met een uitstap naar de boomgaard), Anita (met een uitstapje naar de beukenhaagjes tussen 19 en 27, Henk, Chris en Rene (beiden ook de boomgaard), beplant met ganzerik. Ondanks Pauls instructie en risicobeheer lijkt het erop dat de Hoeksteen op termijn last krijgt van potente ganzerik: de witte is rondom de steen geplaatst in plaats van de rode. Wie oh wie zorgde voor die verandering? Dat is er vast geen met groene vingers.

2013 04 EZH Werkochtend 27 april (+Leem- en Kornwierde) (4)klein

De border voor 34/35 was als laatste aan de beurt. Met vereende krachten werd meer dan een half uur over het ontwerp nagedacht en een complete dialoog opgezet. De inplant zelf duurde minder dan 15 minuten. Conclusie? Uitvoeren is makkelijker dan ontwerpen!? Het toezicht werd door Paula en Floris uitgeoefend. Zij maakten zich vooral zorgen over de tijd die overschreden was.

Voordat de border bij 34/35 aan de beurt was zorgden Fred, Simon en Ton eerst voor een rechte schone rand aan de border in het grasveld tegenover 31-35. Die ligt nu klaar om verder op te schonen en aan te planten. Ontwerp zal voor Paul en Simon zijn.

Ondertussen heeft Bert de twee fruitbomen in de tuin van het collectief meer dan stormvast beveiligd met 4 grote palen.  Ine was soep aan het maken (groente en ondoorzichtige) terwijl Rob om 11 uur voor de koffie met koek zorg droeg.

Na de soep was het opruimen geblazen en voor mij nog wat ondersteuning bij de 6 bewoners in de Leemwierde die zelf hun binnengebied onderhouden. Gijs gaat samen met hen het beheer in de Leemwierde vormgeven. En op de terugweg zijn Bianca en Wijnand geholpen bij het planten van struiken in het “boomomtrekgat” van de Kornwierde.

2013 04 EZH Werkochtend 27 april (+Leem- en Kornwierde) (38)klein2013 04 EZH Werkochtend 27 april (+Leem- en Kornwierde) (41)klein2013 04 EZH Werkochtend 27 april (+Leem- en Kornwierde) (1)klein

Al met al een pittig dagje,

Zonnige en kleurrijke groet,

Ton Huijzer

 

 

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén