www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH journaal week 16

Maandag
Ton brengt de hanging basket beugels naar de verzinker. Ook koopt hij hout in waar plantenbakken van gemaakt kunnen worden. Tijdens de tweede kindertuin middag hebben de kids en een aantal ouders en een oma veel plezier.

Afbeelding 052kleinAfbeelding 055kleinAfbeelding 059klein

In de avond zit Ton op gedegen wijze een heus ijsvogelwand beraad voor. 23 mensen nemen daar aan deel. Er is tijd voor stoom afblazen en onze mea culpa. Wijnand uit de Kornwierde neemt het op zich om ieders oplossingsideeën te coördineren naar een gedragen oplossing.

Dinsdag
Ton en Willem timmeren en lassen voor de kunstwerk elementen. Rond de ijsvogelwand inventariseert Greet het gedrag van de vogels. Braamsluipers Greet, Lap, Hester en Ruud krijgen steun van Bram, Ton en mij en schonen een border op het grote veld.

Woensdag
‘s Morgens vroeg loopt Greet de vogelmonitor ronde. Ze is verrukt over het fraaie ontluiken van het groen in het Windbos. Ze heeft de bosanemoon gezien.

Afbeelding 066klein

Bram, Willem en Ton kopen een diesel maaier voor het maaien in de Wierden. Wij gaan er vanuit dat de gemeente haar toezegging dat we tot een betaalbare exploitatie komen, gestand zal doen.

3839-Husqvarna_Rider_P520D-888857-0

Bram en Willem storten zich in de revisie van de Kubota maaier. Alle onderdelen gaan los en later weer vast. Ze zeggen dat ze deze keer geen onderdelen hebben overgehouden. De tijd zal het leren. Elly en Thom schonen hun woonomgeving. Elly gaat wel heel ver door emmers met hondenpoep te rapen en te dumpen. Wat staan die violen er prachtig bij! Worden die gemest?

De discussie wel of niet plaatsen van honden verbodsbordjes wordt levendig gevoerd.

Lap heeft volgende week maaidienst. Daar verheugt hij zich op. Maar de te verwachten stank zal hem gestolen worden.

Donderdag
Lap is bezig met het sleutelen aan de wandelroute. Ook wil Lap bij een ieder langs waar een hanging basket is bedacht. Inventariseren of er bezwaren zijn en welke beplanting de voorkeur geniet.

Ton besteed de nodige tijd aan het afronden van de jaarrekening. De finale is nu echt in zicht.

Vrijdag
De stobben op het grasveld bij de wand in de Kornwierde worden opgeruimd.

Fred gaat samen met zijn buren een inrichtingsplan maken voor de lavendel/rozen border bij Anton voor de deur. En hij wil ook aan de gang met de “lelijke” struikenborder op het grote veld.

Ik ben druk met het voorbereiden van de wijkwerkochtend van volgende week zaterdag. Veel regelwerk opdat er gezaaid en geplant kan worden.

Zaterdag
‘s Morgens vroeg heb ik om half twee een gesprek met een achttal jongens bij het bankje bij de plek waar niet gebouwd mag worden. Het buitenseizoen is weer begonnen en de boys vermaken zich gedragen op een wiet/bier wolk op luidruchtige wijze prima. “Oh mijnheer, dat hebben wij nooit geweten. Wij zitten hier al jaren en hebben ons nooit gerealiseerd dat wij voor lawaaioverlast zorgden. Wij dachten dat hier niemand last van ons had. Natuurlijk, wij zullen rekening houden met de buren en zullen alles opruimen”.

Hans en Greet ruimen in de ochtend de hoopjes schoffelafval op die dinsdag na het schoffelen zijn achtergebleven. Ton zie ik weer lassen en ‘s middag is er het eerste jeu de boules toernooi van dit jaar. Gezellig!

Zondag
Genieten jullie ook zo van die bollenborders die nu volop in bloei staan?.

Afbeelding 068kleinAfbeelding 070kleinAfbeelding 072klein

Ton en ik bereiden enkele overleggen met de gemeente voor. Afstemming met Mart van de Wiel, overleg met Ed Anker over de RO-procedures en het gesprek over de toekomst van Almere Haven op dinsdag.

Volgende week zaterdag zijn er vele zaai-, schoffel-, spit- en plantactiviteiten te verrichten. Op het lijstje staat;

  • Het inzaaien van een akkerrand zaadmengsel langs de bosrand
  • Het beplanten van “het gat” op de Hoeksteen
  • Het planten van extra planten in de grote vaste plantenborder bij Bram en Winnifred
  • Het vervangen van een dode boom in de boomgaard. Ook in de boomgaard van de woongroep gaan twee nieuwe hoogstam fruitbomen.
  • Het realiseren van een nieuwe vaste plantenborder bij Simon en het werken aan de struikenborder.
  • De struikenborder tussen volkstuinen en Windbos schonen.
  • Schoffelen daar waar nodig.

Geef je op als je meedoet en als je wilt helpen bij de catering.

Afbeelding 065klein

  1. Camelia en Rob

    Wij willen de koffie wel weer verzorgen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén