www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH journaal; week 48

Maandag

Armand, Ton en ik hebben de 5e EZH bestuursvergadering. Wij komen een keer per kwartaal bij elkaar om financiën en voortgang met elkaar te bespreken. Het verslag komt op de site bij de documenten EZH.

Dinsdag

Ton regelt 4 verjaardagstaarten. Eén voor de wethouder en zijn vrienden in het college, één voor de ambtenaren die ons in het stadhuis geholpen hebben, één voor Miranda en haar collega’s op hun werkplek op de Kerkgracht en één voor Ouwe en de mannen die ons fysiek in de wijk helpen. Van een ieder ontvangen wij dank en waardering.

Willem en Lap maken een stuk oever schoon van blad en riet. En zij maken een lichtschakelaar bij de deur van de container en ontdekken dat zij vroeger op dezelfde school hebben gezeten.

Woensdag
Gijs vlakt met een kraantje de oever van de kwelsloot. De diepe trekkersporen zijn nu weg en als de boel later gefreesd en ingezaaid is kunnen wij volgend jaar een mooi graspad uitmaaien.

De eerste hap van Gijs,

De kwelsloot als Gijs vertrokken is;

Willem is gepikeerd dat zijn brug weer een beurt krijgt met een hogedrukspuit. Hij had eigenlijk de gemeente een factuur voor zijn werk moeten toesturen. Belachelijk dat in een maand tijd die brug twee keer geschoond wordt. Het mooie is wel dat de brug nu een coating krijgt waardoor het  “nieuwe” van nu langer behouden blijft.
Jos en ik halen zout voor de zoutbak. Aanvankelijk mochten wij maar een emmertje meekrijgen. Toen zei ik: “Nou, dan heb ik recht op 200 emmertjes.” Namelijk alle bewoners van de Hoekwierde.
Na enige tijd krijgen wij zout en is de bak bij de brug gevuld. Jos heeft gelijk de eerst strooironde verzorgd. Laat de gladheid maar komen.

Donderdag
Henk en Bram steken de rand van het grote veld langs het fietspad. Die schuld stond nog open na het weekend. Willem en Lap gaan verder met de blaadjes langs de gracht. Ook Jos helpt even mee.

Vrijdag
“Wat een hoop blaadjes” verzucht Willem na een paar uur blazen. Alle bladeren van de westkant van de grachtengordel liggen nu op hoopjes.
Zaterdag

“Vuilnisman, kunnen deze zakken ook mee?” Het is duidelijk; Lap neemt geen blad voor de mond. Vandaag is het voorlopig de laatste dag van de bladzakkenvullers Lap en Willem. Langs de gracht is het nu bladvrij.

Zondag
Chris vindt het maar niets dat overal in de Hoekwierde het blad is geruimd behalve in zijn straatje. Hij schept kruiwagens vol met blad dat uit de goot komt. Ook verwijdert hij het illegaal gedumpte zand van buurvrouw van nummer 6. Met volle verbazing zagen wij buurvrouw weken terug een hoop zand dat naast haar woning op “het rondje” en het gras storten. Dat is een overduidelijk geval van zeer kortzichtig het eigen straatje schonen! Beste buurvrouw van nummer 6, uw buren zijn niet gediend van uw werkverschaffing. U zult uw redenen hebben om niet mee te doen maar wij stellen het wel op prijs dat u rekening houdt met het gegeven dat uw buren de wijk onderhouden en dus uw rommel moeten opruimen.

Aan het eind van de dag zie ik Hugo in het Windbos. Hij heeft de eerste goudvinken gezien en samen zien wij groepjes met putters en staartmezen overkomen. En horen de sijsjes. Vlak over onze hoofden vliegt eerst een buizerd over en even later scheert een sperwer tussen de bomen.Op deze foto van Hugo zie je ,als je goed kijkt, een goudvink.

Wensen week 40

Als iemand zin heeft; de graskanten van de Kimwierde en het oostelijke deel van de Hoekwierde kunnen gestoken worden.
Voor zaterdag vraagt Chris wie hem wil helpen met bladblazen en blad opruimen van nummer 1-20.
Zaterdagochtend gaat er van 10 – 12 gewerkt worden aan het kunstwerk. Er moet klei uitgegraven worden en wapening gevlochten. Hulp is van harte welkom.

  1. Camelia

    Ik wil Chris wel helpen zaterdag.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén