www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH weekjournaal; week 47.

Maandag
“ Neen toch, wat een grote Depodog-bak”, verzucht Heleen. Lap en ik kunnen haar gerust stellen; het is een EZH zoutbak voor het bestrijden van gladheid van de brug. Wij verankeren de bak aan de brug. Anders gaat hij net zo snel te water als de borden “ hier wordt bij gladheid niet gestrooid”. Ook snoeien wij de haag langs het fietspad en halen het onkruid uit de borders bij de brug. Gijs leent de bladblazer voor het schonen van zijn hofje.

In de middag snoei ik de haag aan de westkant van de volkstuinen. En ik zie meerderen met eigen bladblazers aan de gang. Ruud en Gerrit houden het straatje voor het huis mooi schoon.

Dinsdag
Jos en ik restaureren de hypericum borden bij Jaap en Johanna. Ouwe hadden wij gevraagd of er niet drainageputjes ergens in depot lagen. En zo maken Jos en ik kennis met Harry, civiel collega van Ouwe. “Waar kan ik jullie mee van dienst zijn?”, zegt Harry met een ruim gebaar.

En even later rijden wij naar de Hoekwierde terug met twee drainage putjes voor de drainage bij de boomgaard, met een te restaureren afvalbak die bij de twee bankjes bij de steiger komt te staan. Met planken om de bank bij het Windbos te restaureren en met grote planken om “natuurlijke” banken in het Windbos te maken.

Ton en ik zijn te gast in het Wierdendok voor een extra Wierdenoverleg. Op de agenda staat het jaarplan revitalisering de Wierden. Wil je daar meer van weten dat kun je dat aan Ton en mij vragen.

Woensdag
De actie Schoon de winter in krijgt haar geslaagde aftrap in de speeldriehoek. Een groot aantal mensen die rond de speeldriehoek hebben een goede reden om niet aan de wijkwerkochtend mee te doen. In de driehoek gaan vier moeders met maar liefst 7 kinderen in gevecht met het gevallen blad. Op hopen en vervolgens in zakken. Na twee uur hard werken breng ik 16 zakken met blad naar het Windbos. Zie de mooie plaatjes van Decia.
Paula is druk met de voorbereiding van de bewonersavond.

Donderdag
Restauratie van de Hypericum border bij Gerard voor de deur.

‘s Avonds tips en goede raad in het praathuis over het voorontwerp bestemmingsplan de Wierden. De papierbak is te klein voor alle kritiek.

Even verderop is in Stad het praathuis van de gemeente. Ed Anker stipt daar het positieve van de Hoekwierde aan. Het is een inkoppertje, wij wachten nu op een positief niet bouw signaal van Ed.

Vrijdag
Voorbereidingen voor een snelle start op de wijkwerkochtend; riet maaien, wilgenhout zagen en hagen knippen.

Ton en Lap zijn in CASLA aanwezig bij de opening van de tentoonstelling Bewoners aan het roer. De Hoekwierde heeft daarin een plekje gekregen.

Zaterdag
Feest in de Hoek- en Kimwierde. 44 jarige EZH vrijwilligers maken hun wijk winterklaar.

Zondag
Nazorg in de vorm van verslagen maken en opruimen, samen met Ton en Lap. Wij zien Yvonne en Henk de bollenborders egaliseren. Zo zijn er op een zondagmiddag zo weer 5 man aan het klussen!

Groet,

Paul Weber

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén