www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Natuur

Kikkerdril gezocht!

Vorige week zag ik Dafne en Noelle met een schepnetje in de weer. Dartelend als altijd riepen ze; ”Wij gaan kikkerdril zoeken!”. Even later zag ik ze bezig langs de kwelsloot. Ik haastte mij naar ze toe en waarschuwde ze voor het blad van de reuzenberenklauw.


Gisteren zag ik ze weer; “En is het gelukt met het dril?”. “Neen”, was de teleurgestelde reactie. “Wij willen zo graag de eitjes zien uitkomen”. Wij hebben langs de sloot gekeken maar konden geen dril vinden. Daarom mijn vraag aan jullie. Hebben jullie dril in de vijver, geef dan even een seintje, dan kunnen Dafne en Noelle hun hart ophalen aan natuuronderzoek.
De waarschuwing voor de berenklauw kwam voor Dafne te laat. Zij had forse brandwonden aan de benen.

Groeten,
Paul Weber

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén