www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Kwelbeek, Vogelbos, Zelfbeheer

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 41. 09 okt.- 15 okt. 2023.

Rust pauze van de vogelbossers na een uur hard werken in de vlinderstrook.

Woensdag:

 

 

Samen met Ruud een hoop takken bij de Y/H border afgevoerd. Nog een restant van de WWO.

 

 

 

Op de nieuwe “Hoop van Joop”.

Deze hoop is afkomstig van het snoeien door Ruud van de boomgaard bomen.

Ook nog een hoop takken bij de voortuin van Ine afgevoerd. Daarna klaar, alleen nog door Ruud het fietspad aanvegen zodat er geen slip ontstaat door fietsers.

Ik heb de gehele rode en blauwe wandel route afgelopen om alle paaltjes vrij de maaien van gras.

Deze woensdag hebben Arjen en Marlies de nieuwe struiken, die de gemeente geleverd hebben, voor in de bosborder, geplant.
De schijnhazelaar, de struikklimop en de sneeuwbal.

 

 

Vrijdag:

Martin en ik hebben eerst de afvalbakken geleegd in de wijk en daarna de bestrating nabij de Hoekbrug gebosmaaid en rond de container opstelplaats en later ook nog een deel van het fietspad richting AH.

Zaterdag:

Weer een geslaagde Vogelbos werkdag

Rond 10.00 uur verzamelden wij ons bij Centraal Wonen. De opkomst viel wat tegen omdat we geen rekening hadden gehouden met de (herfst)vakantieplannen van een aantal trouwe werkers.

Ook onze Hans had vandaag andere bezigheden. Hij had een leuk natuur-/groenproject te doen met zijn familie. Hij kwam ons wel samen met zijn kleindochter goede moed inspreken en hij zorgde voor de koffietas en het openen van het werkhok met het gereedschap.

 

Anita en Anneke maakten zich klaar om de border van het Vogelbos bij de kruising met het fietspad te gaan schonen. Er stond veel te veel opschot en dit werd daarom een flinke klus.

 

 

Johan ging met een speciale schep aan de gang om de vele brandnetels en bramen te lijf te gaan. Dat is aan hem wel besteed.

De zeismannen Ruud en Dick gingen vol goede moed aan de slag bij het totaal overwoekerde Vlinderstrook en Insectenweide. Na een aantal pogingen met de zeis was de conclusie dat we nog vier zaterdagen nodig hadden om deze klus te klaren.

Ruud haalde daarom bij Hans de strimmer op. Dan maar iets minder ecologisch maaien zoals we dat bij Landschapsbeheer Flevoland hadden geleerd … Na een half uur was de batterij van deze strimmer helemaal op, niks dada meer. Toch om beurten weer door met het handwerk met de zeis.

Op dat moment kwam Rudy langsgelopen. “Wat zijn jullie hier in godsnaam aan het doen? Dit is onbegonnen werk!” was zijn mening. Daar had hij wel een oplossing voor in de vorm van zijn professionele bosmaaier. Tien minuten later was hij druk doende en werden vele meters gemaakt!

Bij de koffie met notenkoeken, geregeld door Elise, kregen we ook nog support van Trees met kleindochter, Ine en Martin. Het werd steeds gezelliger.

Na de koffie moesten we echt nog even aan bak om alles af te krijgen en op te ruimen. De maaiwerkzaamheden werden afgerond, de snoei op de bosrandhoek leverde een enorme hoop takken op en alles werd aangeveegd. Een aantal hopen snoeiafval worden later deze week afgevoerd.

Anneke had nog twee emmers met zaadknoppen en -pluizen uit onze directe omgeving meegenomen. Deze werden voor volgend jaar al gezaaid. Daar werden onze werkzaamheden mee afgesloten.

Moe en  voldaan, zoals dat heet, werden de werkzaamheden van deze dag afgerond. Met minder mensen werd nog zoveel gedaan. Complimenten voor alle werkers.

Tot slot een bijzondere oproep aan de EZH/ZHeo leden. Wie kan ons komen helpen met onze werkzaamheden in het Vogelbos? Wij werken in dit bosje sinds 1995 en worden met z’n allen al wat ouder. Wie uit de Hoekwierde/de Velden kan ons met wat jongere spierkracht op elke tweede zaterdag van de maand komen ondersteunen? Als beloning stellen we heerlijke koffie en bijzondere koeken in het vooruitzicht. Je kan gewoon een keertje langs komen of je opgeven bij Ruud Mulder (tel/whatsapp 06 13501826).

Dit vogelbos verslag en de foto’s is door Rob de Jager gemaakt en aangeleverd.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén