www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

EZH weekjournaal week 35

Mooi  weer en veel vlinders. Lees het verhaal van Greet.

Op dinsdag en woensdag hebben jullie Lap steentjes zien verzamelen en rapen. Waarom doe je dat Lap? “Het is niet allemaal goud dat er blinkt”. Stenen langs het Dunloppad storen de schoffelaars Rein en Dick en de stenen langs het fietspad langs de dijk beschadigen de maaier.  Zo, dat weet u ook maar weer.

Donderdag zijn de braamsluipers Greet, Hester, Nicolet, Anita, Anneke, Ruud en Lap bezig met Wils rozenborder en Marions vogelbossie. En passant krijgen de hagen ook een face lift.

Vrijdag staan om 06.30 uur Wouter, Lap, Ton en ik gereed om de mannen van EVVM te helpen bij de “Hoeksteen” etc. Maar jammer genoeg is het onwerkzaam weer en gaat een ieder weer iets anders doen. Hopelijk kunnen wij op niet al te lange termijn een nieuwe afspraak maken voor de aanleg van de “Hoeksteen” en wat graafwerkzaamheden hier en daar.

Vrijdagmiddag is er een voortgangsoverleg met Ouwe van de Molen. Ton en ik maken een hoop afspraken; nieuwe poging om een bloemen/kruidenrand langs het Windbos te creëren; om meer rietvogels in de Hoekwierde te krijgen het niet maaien van het riet langs de kwelsloot, situatie bij de steiger en de vuilopstelplaats/brievenbus aanpakken, borderrenovatie 34/35, onderzoek waterhuishouding grote veld, verbeteren van de afstemming, aanpakken drainageproblematiek en nog veel meer. Lees hier meer. EZH Actielijst afsteming Gem Almere – EZH 310812

Zaterdag is er een gezellige opening van de B&B bij Boelo en Susan waar veel buurtjes op afkomen. En hebben jullie ook zo genoten van het havenkomconcert. Geweldig cultureel hoogtepunt in Haven!

Wensen week 36

  • Het blijft mooi weer dus alles wat je in het begin van de week schoffelt is niet nodig af te voeren. Het onkruid droogt uit door de zon.
  • Maandag hebben Armand, Ton en ik EZH bestuursoverleg. Ging vorige week niet door.
  • Donderdag hebben Erik, Boelo en ik maaidienst.
  • En het wachten is op een nieuwe afspraak met de EVVM.
  • En hebben jullie al iets van het kunstwerk van Anne Marije gehoord? Ik vind het verdacht stil rond onze Hoekwierde “begraafplaats”.

Groet,

Paul Weber

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén