www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Braamsluipers, Centraal grasveld, EZH Weekjournaal, Natuur, Zelfbeheer

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 21. 22 mei – 28 mei. 2023.

Plaatsing van een nieuw vogelhotel in de gracht.

Maandag:

Wij, Martin en ik hebben weer een groot deel in de wijk gebosmaaid rond paaltjes, bomen, straatgoten en bankjes. Maar het groeit zo hard en bijna niet bij te houden. We hebben nog veel te doen.


Woensdag:

Het is hier wachten tot de twee water tonnen vol zijn, gepompt uit de gracht. Dus maken Willem, Rob en Bram maar even een praatje over het te water laten van de nieuwe vogel woning die nu klaar is.

En hier zijn ze dan bezig met water geven van alle bloembakken.

Helaas halverwege kreeg het karretje een lekke band en moest Willem er weer bij komen om te helpen. Met moeite kregen zij het wiel er af en zagen dat de band gaar was dus wordt er een nieuwe binnen en buitenband op gezet.

Hier waren wij, Martin en Ik, rond de speelplek bezig waar wij veel bosmaaiwerk hadden. Bosmaaien. Daarna hebben we met de nieuwe tractor, die flink zwaar is, het schelpenpaadtje aan gewalst door heen en weer er over te rijden om de schelpen wat steviger in de grond te krijgen. Dat fiets en loopt wat makkelijker.

Donderdag:

De braamsluipers: Johan, Corinne, Marlies, Levien, Maudi en Mike mochten het vanavond zelf uit maken wat te doen. tekst telefoon….

Om te beginnen door Johan de bekende berenklauwen uitsteken langs het schelpenpaadje langs de gracht.Maar we hadden nog een klauwen steker en dat was Levien.

Toch weer een kruiwagen vol gescoord.

Corinne is begonnen met het schoffelen langs de heg op het fietspad richting Kornbrug.


Maudi en Marlies hebben een begin gemaakt met het onkruid uit de Jeu de Boules baan te plukken.

Volgens mij hebben zij later hulp gehad. Na 1,5 uur was de hele baan onkruid vrij. Hoe kregen zij dit zo snel voor elkaar. Geen foto van Mike maar die heeft nog enkele planken gemonteerd in de boomhut op “De Plek”. Na het werk hebben ze nog even gezeten op het volleybal veld met z’n allen.

De nieuwe eenden hotel is klaar. En gemaakt door Willem en hulo van m’n buurjongentje Aubin.

Vandaag hebben we het hotel in het water gelegd.

Buurman Harald heeft hem samen met Aubin op zijn plaats gebracht en verzegeld met stenen tot op de bodem zodat het niet kan wegvaren.Daar ligt hij dan gelijk met de eerste aalscholver erop.

Na twee dagen is hij al zoveel gebruikt door diverse vogels, dat het dak al zo wit was van de uitwerpselen. Het andere hotel wat nu nog aan de kant ligt wordt ook nog in het midden van de gracht gelegd. Als je goed kijkt zie je een meerkoet op zijn nest in de beplanting naast het hotel.

Groet, Willem.

Vrijdag:

Hierbij enkele foto’s van Arjen en de tekst is van Carol. De eerste foto is de: Donkere ooievaarsbek.

Gentiaan ereprijs.

Gele lis.

Rozemarijn (mmm, lekker!).

Paarse morgenster (bloeit alleen in ochtend).

Echte valeriaan (ruik maar, stinkt naar zweetvoeten, jech).

Zaterdag:

Vandaag was het met mooi weer tijdens de WWO. Gewerkt op verschillende plaatsen. Maar dat zie als het WWO verslag af is. Nog even geduld.

Dit was het voor deze week. Op naar de volgende.

 

  1. Paula

    Wat een mooi hotel! Kunnen we boeken? 😉

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén