www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, EZH Weekjournaal, Zelfbeheer

Weekjournaal zelfbeheer Hoekwierde e.o. Week 46. 14 nov.- 20 nov. 2022.

Zo, weer een mooie plaats voor de opstelling van afvalcontainers op het kruispunt bij de Kornbrug.

Maandag:

Ik was vast alleen begonnen met het weghalen van alle stenen die diende voor grondbelasting en de 6 trottoirbanden. Daarna het vlakken van het zand. Ook vast 2 trottoirbanden geplaatst. Bij de laatste hielp Martin mij nog, want het is zwaar en lastig om het alleen te doen.
 

Bij het leggen van de tegels zocht ik nog een goede stratenmaker. Thom was direct bereid te helpen. Nou, dat heb ik geweten. Met z’n twee hebben we de 4 banden geplaatst en met tegelen moest ik snel zijn met aangeven van de stenen, zo vlug kon hij straten. Binnen een uur lagen ze er in, op de kleine stukken na die nog gezaagd moesten worden.
 

Alle kleine stukken waren afgetekend en hier voorbereid om gezaagd te worden. Op de achtergrond hield Martin het verlengsnoer omhoog met de vraag: Heb je spanning Thom? Ja hoor de slijper doet het.
 
Nou, dat was ook zo gebeurt, wat veel stof deed opwaaien.


Nadat Thom de laatste gezaagde stenen gelegd heeft, heb ik alleen nog maar de bestrating hoeven in te wassen met zand. En klaar is de klus. Ik zag er eigenlijk tegen op om het te doen, maar met Thom erbij had ik niet verwacht dat het zó snel ging.
 
Laat nu de afval containers maar komen en niet meer verspreid over de straat.
Ook dank aan Frits die gezorgd heeft voor het zand en de stenen.

 

In de werkplaats van Ruud zijn hier Ruud en Mike bezig met een nieuwe uilenkast te maken als vervanging van de oude, voor in de boom die aan de rand van het Veldlaarpad en het begin van het Krachtbossie, tegenover de brede brug over de wadi.

 

 

Dinsdag:

Kees wilde rond de twee flats nog maaien maar het grote grasveld waar hij nu op staat hoefde niet meer, want de gemeente had het al gemaaid. Dan maar met de bosmaaier de smalle borders rondom de flats gemaaid en het hoge gras rond enkele bomen. Dit als laatste keer voor de winter.

Fietsje stond langere tijd (paar dagen) niet afgesloten op “De Plek”.

Is intussen (volgens feestkoek) meegenomen door een mevrouw (dezelfde van de “moer van de schommel”).

Woensdag:

Bij dit wandelpaaltje wordt het tijd om vervangen te worden. Foto Arjen.
 
Tijdens mijn controle van de wandelpaaltjes miste ik hier een route verwijzing aan de “buitenplaats” in het krachtbossie. Dus heb ik dit maar tijdelijk geplaatst, dan twijfelen de wandelaars niet meer hoe te moeten lopen.

Rudy heeft hier vast een begin gemaakt van de tweede zitgelegenheid vlakbij de huiszwaluwtil. Hij kwam helaas niet verder, want zijn zaagblad is te kort.

Dus heeft Jos Winters het verder afgemaakt met wel een langere zaag. Nu maar genieten van één kant van de kwelbeek en van de andere kant van de gracht.
 

Donderdag:

Er was in het begin enige twijfel of de zaagdag wel door moest gaan vanwege de aanhoudende motregen en veel wind. Dus ging Arjen en ik eerst kijken hoe het was om in het bos te werken. Dat viel toch wel mee, omdat het in het bos rustig is qua wind en regen. Zo gezegd, zo gedaan en zagen maar. Er lag nog genoeg stammen in het bos die reeds door de gemeente of door storm geveld zijn. Hier alvast een karretje vol. Ook veel struiken werden gesnoeid wat nodig was. Deze groeide teveel uit of kwam over de wandelpaden heen.
 
Juist door de regen was het wel handig om ons koffie momentje bij de vogelkijkhut te doen, want dan kon Marlies die voor de koffie met koek zorgde, de spullen goed droog houden in de hut.

Ze waren er allemaal weer ondanks het slechte weer, nl: Rudy, Hennie, Regien, Rob, Marlies, Nicolette, Ad, Chris, Lex, Arjen, Hans, Jos en Greet. 
 
Al het gezaagde hout moest wel steeds met kruiwagens uit het bos gehaald worden.

En zo hebben we vele ritten gemaakt met de trekker om het hout af te leveren bij de liefhebbers. Hieronder zijn we net klaar met het vullen van de aanhanger voor de laatste rit. Uiteindelijk was iedereen wel verzopen van de regen.
Daarna maar lekker in de warmte in eigen huis.
Arjen was ook tevreden, want er was meer opgeruimd in het bos dan hij verwacht had.

Vrijdag:

Foto’s van Arjen.

 

Krijt-graffiti breidt zich langzaam uit in de wijk.

 

Het lijkt wel alsof de “lokale jeugd” met modderballen tegen het mussenhotel hebben gegooid.

 

 

Bij de hut is (weer) diverse aanplant beschadigd (met messen bewerkt). Zie het voorste boompje.

 

Intussen ook spuitverf (ik kan het geen graffiti noemen) geconstateerd op de vogelkijkhut van Greet.

 

 

 

Zaterdag:

Foto’s zijn van Arjen en de tekst is uitgezocht door Carol.

Is dit een dotterbloem? Blijkbaar kunnen deze inderdaad 2x bloeien: april-mei en augustus-november.

 

 

Goudsbloem;
kan bloeien tot de eerste nachtvorst.

 

 

Dit is een Verbascum (toorts) soort. Maar het is best lastig te zeggen welke: een koningskaars, keizerskaars of stalkaars; allen 2 jarigen.

 

 

 

Uitgebloeide Kardoen

 

Wat een prachtige weerspiegeling in de druppel!

 

 

Eén van de plooirokjes soorten (bron Obsidentify). Welk plooirokje is niet helemaal duidelijk.

En deze ook.

Herfstblad van de boom Liquidambar (Amerikaanse amberboom). Deze staan bekend om hun schitterende rode herfstkleur.

 

 

Dit was het weer voor deze week.

 

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén