www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Windbos

Verslag van de boomplantdag(en)

Zaterdag 2 april
Wij beginnen met een quiz. Wie zit er achter welk afbericht. Welaan Arjen, Greet, Leida, Onno, Maria en Bert, voor de buren hebben jullie een oorspronkelijke en herkenbare afmelding. Bram excuseert zich ter plaatse.
Wat een weer hebben wij op deze uitgestelde windbosboomplantdag! Het is gewoon feestelijk. De eerste zomerdag van het jaar. Zelfs een beetje te warm voor 150 stuks plantgoed. Gelukkig last Anneke halverwege een drinkpauze in en hebben de meiden lekkere druiven meegenomen. Bij de bus ontvangt iedere ploeg een gieter met water, enkele struiken en bomen.
Anneke en Martin vullen de gaten in de struiken aanplant achter 42-50. Later gaan ze fanatiek verder met het planten van bomen in het Kleibos. Paula en André gaan gelijk met bomen aan de slag; beuk, eik en linde in de buurt van de Blikveldweg. Ton en ik gaan aan weerzijden van het fietspad planten. Bijzonder leuk is de komst en dartele deelname van Daphne en Noëlle. Een echt debuut! Na een half uurtje stoeien met de Gelderse roos gaan ze zich omkleden. Het is namelijk “rokjesdag”. De dames willen gepast gekleed verder met de boerenjasmijn!
Na twee uur hard werken is de stapel plantgoed ongeveer gehalveerd. Wij komen dus handen tekort. Morgen dus op herhaling of in de herkansing. Het zal zeker geen “rokjesdag” worden.
De 24-uurs radar geeft een onzeker beeld. Het lijkt vroeg in de ochtend en later in de middag droog te zijn. Ik stel voor om 14.00 uur te starten. Zijn er liefhebbers die alleen ‘s morgens willen/kunnen, kom dan even langs dan krijg je plantgoed en help ik mee.

Zondag 3 april
Daar komen ze aangehuppeld; de meiden Daphne en Noëlle. Na gisteren hebben ze de smaak goed te pakken. En vandaag is Maura er ook bij. De jeugd die de handen uit de mouwen steekt. Het kan in het Windbos!


Zij planten op de methode twister. Ik wist, als oudje, niet wat dat is maar dat wordt mij beeldende uitgelegd. “Kijk uit voor je rug!”
Zoveel jeugd vandaag, dat is het elixer waar de oudjes het voor doen. Een mooi Windbos voor jong en oud. De inzet van de meiden compenseert in ruime mate het foute gedrag van andere leeftijdsgenoten die een chips en blikjes feest in het bos hebben gevierd zonder hun troep mee te nemen. Zie de foto.


Arjen en Bram gaan de open plekken in het Kleibos dichtplanten. Bert en André gaan achter 50 tot 53 aan de gang. En ja hoor Teun, voor jou is een krentenboom apart gehouden, die mag jij in de grond zetten. Leida en ik maken een rondje Zandbos. “Pas op Leida, zak niet weg in een vossenhol.” En Anneke en Ton blijven dwarrelen rond het fietspad. Anneke verzorgd de drinkpauze en daar gaan wij weer, het bos weer in voor de laatste loodjes en boompjes. Om kwart voor 4 klinkt de blazoen, het is gelukt om 150 nieuwe struiken en bomen een plekkie in het Windbos te geven. Lang leve het Windbos!
Juist op dat moment breekt de zon door en gaan wij daar lekker met een biertje en sapje van genieten. Wij bekijken de gevangen Windbosrat en hebben het over de commissaris van Jorritsma, de bever aprilgrap, Paula die rokjesdag in Haarlem viert en de overlast van al die gemeentelijke blauwe afvalcontainers. Wie dat verzonnen heeft moet…….
Een aantal vraagt wanneer wij weer mogen Windbossen. Beste mensen, voor dit jaar is er genoeg geplant. Maar de komende weken kunnen wij reuzeberenklauw uitgraven en er komt nog veel meer leuk werk. Let op de oproeper.
Geniet echter eerst van het steeds groener wordende bos met zo een grote verscheidenheid in flora en fauna. Heb je je al opgegeven voor de vogelexcursie; 23 april en/of 18 juni?

Paul

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén