www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Bezoekers, Wijkwerkochtend, Zelfbeheer

WWO werkochtend op zaterdag 29 oktober. 2022

O, jongens toch. Moet dat nou allemaal in één rit en zo vol naar de container gebracht worden?

Het is weer prachtig weer om in de wijk te werken, te beginnen om alle gereedschap bij elkaar te zoeken met meestal het vaste groepje: Bram, Regien en Hans.
 
Toen we aankwamen riepen ze al, waar blijven jullie nou? We gaan beginnen hoor. Nou zeg, en dat bij maar 2 minuten over tien.

Nadat Jos de werkzaamheden had uitgelegd en voordat wij vertrekken zou het leuk zijn om weer eens een groepsfoto te laten maken. Hij had een doos vol met groene shirtjes met de vraag om deze eerst aan te trekken.
 
Jos had 32 shirtjes uitgedeeld. Dus met zoveel waren wij vandaag. Het is wel een leuk gezicht zo. We worden steeds professioneler.

Hier vroegen zij zich af wat of wie zouden gaan doen.
 
Dan maar het onderhoud van de BZN border van Alfred en Diane.

Willem was op zijn laatste maaidag ook aanwezig om het centrale grasveld nog een keer goed te maaien.
 
Hier werd de restanten van het gemaaide riet nog bij elkaar geharkt aan het talud van de kwelbeek.

De vrouw van Arno heeft de twee heggen geschoffeld van het vele onkruid.
 
Ook hebben zij samen 8 beukjes vervangen in dit voorstuk voor nieuwe, die niet waren aangeslagen en gekregen van de gemeente.

Ook de bosborder werd goed onder handen genomen als winterbeurt door Marlies, Yvonne en Henk.
 
En hier op de open plek bij de luie boom in het bos werden de losse takken bij elkaar geharkt als restant wat de zagers van de aannemer achter lieten. Ook gemaaid gras en bramen. Dit werd gedaan door Jos, Ad, Johan o.l.v. Levien.

 

Ja, Camelia. Laat maar even zien wat je aan hebt. Ook al zo’n groen shirtje. En zij zorgde zoals altijd voor de koffie ronde. Bedankt daarvoor.

 

Tijdens de koffie pauze werd door de firma Babylon tekst en uitleg gegeven over het aanbrengen van een groen dak.
 

Ook van de gemeente gekregen 80 nieuwe Hypericum plantjes voor de twee driehoek borders bij Karin voor, uitgevoerd door Nanette, Hennie en Arno. Daar komen in het voorjaar mooie gele bloemen aan.
 
Dit is het resultaat na het opruimen. Prachtig en opgeruimd gezicht.

Van het volleybalveld werd door Jos, Arno, Hans en Peter de nieuwe beplanting opgehaald voor de herinrichting van de Hoeksteen border.
 
Die bomen waren zo lang dat ik bijna niets zag tijdens het rijden, maar het ging gelukkig goed.

Ze zijn begonnen met een deel heg beplanting weg te halen om ruimte te maken voor de Carex riet plantjes. En om de hoeksteen het planten van de 3 Japanse sierkersen. Dit werd uitgevoerd door Peter, Alfred, Arno, Dion en zijn twee kinderen. Nicolette en Annie keken hoopgevend en geïnteresseerd toe.
 
Aan de voorkant is nog extra aarde aangebracht voor het planten van het riet.

Het ziet er prachtig uit. Ik keek mijn ogen uit en vond het geslaagd. Aan de ronde voorkant komt nog later een gevlochten wilgen rastering. Dit om te voorkomen dat de auto’s er niet meer doorheen rijden om de bocht af te snijden.

In het krachtbossie is veel gemaaid en moest nu door vele handen al het gras en riet bij elkaar geharkt worden op grote hopen wat later werd weggehaald. Door Anneke, Carol, Ruud, Mike, man met roze trui, Eline, Ad, Jos, Levien en nog een Jos.
 

En niet te vergeten Lars met zijn zoon tussen het riet op de kruiwagen.

Aan deze beplanting wordt flink gesnoeid, met de accu heggenschaar en met de snoeitang en gelijk in de zakken gedaan door Leida, Els, de vrouw van Wouter en door Ine.
 
Langzaam komt deze border er weer mooi onderhouden uit te zien, mede door Anneke en de vrouw van Anton. Op de achtergrond zie je nog net hoe Simon al het gesnoeide in de zakken doet van zijn eigen border.

Rob en Elise hebben deze keer de soep gemaakt. Nog even roeren Elise. Rob bereid de broodjes voor bij de soep.
 

Het lijkt wel een circus act. Hoe krijgen we alles in één keer mee op de maaier en daar achter de aanhanger inclusief 4 personen Bram, Willem, Regien en Levien. Toch een acrobaten act. Als dat maar goed gaat. Ze moeten alles vasthouden anders kiepert het zo op straat.
 

En wie nog niet genoeg foto’s van Arjen heeft gezien, volgt hierbij nog een flink aantal, via onderstaande Link.
//photos.app.goo.gl/zHZiqjWHPye6Yo6M9

Sluiting van deze WWO dag. Eind november een volgende WWO.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén