www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Wijkwerkochtend, Zelfbeheer

WWO werkochtend op zaterdag 24 september. 2022

Het is weer WWO time, maar nu helaas constant in de motregen.

Het neemt niet weg voor Ine om te komen. Ze is de eerste.

Ook Trees en Cees komen er al aan.

10 min. later, al met z’n tienen. Intussen komt de tractor er al aan met het gereedschap door Bram, Regien en Hans.

Er waren toch zo’n 22 aanwezigen, ondanks de regen. Bram en Hans hadden de werkzaamheden uit de doeken gedaan, voor ieder wat wils.

 

Te beginnen met het uitgraven van de Ganzerik plantjes in de driehoek borders tussen HW. 41 en 42 door Simon, Ine, Anneke en Arno. 

 
De nog goede plantjes werden bewaart voor de liefhebbers.

Hier een overlegje tussen Simon en Trees waar de ganzerik plantjes moesten komen. Een aantal werden ingegraven in de border van Simon en een aantal in de border van Alfred en Diana.
 
Arno spitte alles nog een keer om, als voorbereiding voor de nieuwe plantjes die intussen al besteld zijn.

Er moesten nog de laatste, enkele zware balken vanaf “De Plek” naar het volleybalveld gebracht worden. Dit werd gedaan door Ruud, Mike, Regien, Greet en Rob. Dit was lastig te tillen en zwaar, dan maar op rolletjes.
 


 

Ik had Kees gevraagd om de plek waar de balken lagen, de aarde wat egaal aan te harken, zodat het gras weer mooi en gelijkmatig kan groeien.

 

 

Cees, Levien en Wouter waren de lage takken en struiken aan weerzijden van het fietspad aan het terug snoeien.

Er moest zelfs een lange ladder aan te pas komen, omdat de lage takken soms te “hoog” hingen. Hier stond Cees op de ladder om ze af te zagen.
 
Het waren zoveel takken, dat ze maar voor even achter het bankje opgestapeld werden, om later door ons of door de aannemer afgevoerd gaat worden.

Is het alweer zover. We roken de koffie al op grote afstand. Hier is onze koffie koningin Camelia, de tafel aan het dekken, ook met lekkere koekjes en cake.

 

Tijdens de koffie pauze merkte wij dat het minder aan het regenen was. Zou het dan toch nog droog worden?

 

Trees en Margreet namen het schoffelen voor hun rekening en het planten van de Ganzerik struikjes in de border van Alfred en Diana.
 
En ook Bram en de echtgenoot van Chris waren hier druk bezig met schoffelwerk.

Dit stond ook al een tijd op het program. Afvoeren van een grote hoop riet aan het fietspad op de dijk. Dit door Greet, Hester en echtgenoot van Wouter en afgevoerd naar de “Hoop van Joop”.
 
Het legen werd met extra hulp gedaan door Ruud, Mike, Greet en Hester.

 

En wie loopt hier verstopt achter het riet? Dat is Carol die al een aantal keren een kruiwagen vol met riet naar de “Hoop van Joop” brengt, vanaf de kop van de kwelbeek.

 

Dat was toch wel het laatste werkje voor de soep.
Deze keer door Mike gemaakt de groentesoep en door Maudy de tomatensoep. Heerlijk en lekker tegelijk. Prompt stoppen wij met het werk en het blijft verder droog weer de rest van de dag. Wel een voordeel voor het JDB toernooi in de middag.

Wouter heeft wat kilometers afgelegd tijdens deze werkdag, te zien aan zijn schoenen. Volgende keer je voeten optillen als je loopt, dan gaan zij langer mee.

Dit was het weer, tot de volgende keer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén