www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Bezoekers, Kunst en cultuur

Caffe Centrall.

Concertje op het volleybalveld.

Gaat dit een nieuwe traditie worden? Wie weet. Toch nog een positief voortvloeisel uit de corona periode, en al weer voor de derde keer op ons, door groen omgeven volleybalveldje.
Voor het eerst werkten we samen met Duin-Zuid in Almere Poort, een bewonersvereniging die ook actief is op het gebied van o.a. groen en evenementen. Altijd interessant hoe dat bij andere buurtverenigingen toe gaat, gluren bij de buren!
Anneke deed het voorstel om in zee te gaan met de band Caffe Centrall en dat bleek een hele goede keus. Zij heeft alle contacten met de band gedaan. Haar dochter Tessa zorgde weer voor een hele mooie flyer.
Nee, de apparatuur kan natuurlijk niet in de zandbak staan dus daar gaan we iets voor verzinnen. Het werd een Perzisch tapijtje, heel huiselijk en gezellig! We vertellen er even niet bij dat Jos die op straat uit een stapel grofvuil heeft getrokken. Ja okay, er is wel nog een stofzuigertje over gegaan.
Ook een primeur voor de houten statafel van Irma, door Mike voorzien van een nieuw houten blad.
Stroom en stoeltjes van Ine. Met vereende krachten de stoelen en tafels in een halve kring geplaatst en we zijn er klaar voor! Onze huisfotograaf Arjen had ook de handen vol.
De band speelde eerst een uur in Duin-Zuid en maakte daarna bij ons hun opgang.
Bijna 50 mensen kwamen luisteren naar de betoverende klanken van de band.
Twee gitaren, soms afgewisseld met een dobrogitaar, gespeeld door Ron en Ed; een viool, gespeeld door Harmen Jan en een zangeres, Yvet, brachten ons Franse Chansons, Balkan Ballades, Russisch & Roma, Jiddishe Lider.

En niet te vergeten de geluids technicus voor de goede verdeling van het geluid richting het publiek toe.
Ook werd er gedanst en Paula wist Gerlof de dansvloer op te lokken. Als het nummer langer had geduurd waren er vast nog meer mensen door haar verleid tot het betreden van de dansvloer. Nou ja dansvloer? Best hard werken in dat mulle zand! Maar ach, dat mocht de sfeer niet drukken.


En daar kwam dan toch de aankondiging: laatste nummertje…
Neeeeeeeee!
WE WANT MORE, WE WANT MORE!!!
En ja hoor we kregen er nog eentje, en de voetjes gingen weer van de vloer!
Na afloop werd er nog even zwaar gevochten om het 5e hands Perzische tapijt, maar dat is helemaal opgelost. Of alle meegebrachte stoelen weer bij het juiste adres zijn terug gekomen kunnen we niet meer vaststellen.
Dank band en dank publiek, het was super gezellig!
Groetjes,
Carol.We want more  van deze groep. Wie weet de volgende keer.
 1. Jos Wieleman

  Mooie foto’s en verhaal van een leuk optreden dankzij teamwork. Dank allen!

 2. Eline

  Bedankt organisatoren voor dit gezellige en afwisselende concertje op die mooie zomeravond.. verschillende muziekstijlen kwamen aan bod
  Zelf vond ik de bluesnummers aan het eind een verrassing en een mooi uitsmijter
  Top!

 3. Paula

  Genoten van het optreden en dit verhaal, dank!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén