www.hoekwierde.nl

Welkom bij de Bewonersgroep Hoekwierde

Algemeen, Wijkwerkochtend, Zelfbeheer

WWO werkochtend op zaterdag 25 juni. 2022

Het is 9:30 uur en zoals gebruikelijk werd er eerst door Regien en Hans het gereedschap opgehaald met de tractor.
 
En wie komen we dan weer tegen, dat zijn Thom en Elly, want die beginnen al een uur eerder. Hier te zien dat Elly de 4 hoekborders aan de Hoekbrug onderhoud.

Ook deze twee grote borders zijn wederom geschoffeld en Thom bosmaait de grasrand er omheen nog even.
 
Aan de rozenboog hebben ze ook veel werk aan gehad. Alle uitgebloeide rozen knoppen afgeknipt, de losse rozentakken vastgebonden en alle rozen blaadjes van het pad opgeveegd. Daarna nog geschoffeld. Ziet er weer verzorgd uit.

Het is 10:00 uur en zijn er zo’n 30 enthousiastelingen die er heel veel zin in hebben om een deel van de wijk een mooier aangezicht te geven. Bram en Margreet zijn nog op vakantie dus Arno heeft deze keer de uitnodiging gemaakt en rond gestuurd. Arno en Ikzelf hebben de werkzaamheden uitgelegd aan de aanwezigen, zodat ieder kan uitzoeken wat hij of zij leuk vindt om uit te voeren.

Het eerst klusje was een dikke zware tak bij de magere brug af te zagen. Dat moest wel met beleid gebeuren. Dus Kees zaagde de tak voor driekwart door om daarna van de trap te gaan. Met z’n drieën trokken we hem naar beneden, waarbij de tak netjes van ons af neerkwam. Kees, Regien en Rudy hebben de tak in kleinere stukken gezaagd en gelijk gerild.
 

 

Er waren aardig wat mensen bezig rond “De Plek”. Hier is Mike bezig om alle troep en modder uit de kwelplasjes te harken. Het afval ruimt hij op en de modder laat hij aan de kanten liggen, want dat droogt vanzelf uit.

 

Ine harkt het hoog gemaaide gras bij elkaar wat al eerder door Hans en Martin gemaaid is.
 
Er is al een gedeelte hoog gras op het orchideeën veld gemaaid en wat te dik is om te laten liggen. Lars is hier dit gras bij elkaar aan het harken, wat later opgehaald wordt.

Ruud helpt Ine met harken van het gras rondom de wip.
 
Ook Paula harkte de boel bij elkaar samen met Mike.

Ook de wandelpaden in het Windbos werd niet vergeten.
Hier is Jos bezig een weg te banen door begroeiing weg te knippen.

 En hier zien we Anneke en Ad hetzelfde doen.

En Johan haalt alle losse takken op van de paden.

 

 

Alfred, Cees en Diane hebben om hun border het gras weer mooi strak afgestoken en de plaggen ondersteboven laten liggen. Veel struiken gesnoeid en geschoffeld. Van de boom, te zien op de foto hebben ze later de takken onderaan weggeknipt, dan krijgt hij een mooier model en de maaier kan er ook weer onderdoor.

 

En hier zien we Cynthia samen met Diane een deel van de grasplant eruit te trekken met wortel en al, want hij werd te groot.

Ik dacht dat wij verleden week een berg snippers hadden gedumpt op de keerlus rotonde voor de laatste 25 meter wandelpad in het bos.

Maar vandaag zag ik tot mijn verbazing dat de berg weg was.

Iemand heeft de snippers al uitgeharkt op het wandelpad.

Bij nader ondervraging kwam ik er achter dat deze twee heren, of te wel Arno en Levien dit reeds eerder hadden gedaan. Dat hebben ze dan snel gedaan.
 
Gespot is ook Simon, die alleen in zijn border bezig was om de uitgebloeide knoppen te knippen om straks meer nieuwe bloemknoppen te krijgen.

In de bosborder waren drie dames bijna verstopt. Maar ik zag nog net dat het Yvonne, Marlies en Henk waren. Ook hun zijn de struiken in model aan het snoeien, onkruid verwijderen, schoffelen en oude bloemknoppen te knippen.

Je denkt dat dit stel de koffie verzorgd hadden, nou dan heb je het mis, want dat kan alleen Camelia maar en Henk drinkt het alleen maar op.

 

 

Wat een leuk stel aan tafel. Die twee zijn van Dion en hij ernaast is van Lars. De kids zullen na de koffieronde ook meehelpen om de hopen gras bij het orchideeën veld op de aanhanger te gooien.
 

Gezellig zo te zien. Zo heeft ieder een onder onsje met iemand.
 

Hier een close up van Rudy, want hij heeft ook gewerkt maar ik heb hem niet kunnen vinden waar en wat.

Na de koffie vroeg Kees en Regien, wat kunnen we nog doen? Ik zei dat van de struiken langs het fietspad aan beide zijden de lage takken wel gesnoeid mogen worden en ook langs de dijk. Zo gezegd zo gedaan.

Johan en Jos zaten al klaar in de kar wachtend op mij. Want we gaan richting dijk om de hopen gras op te halen.

Nou, de heren stonden al klaar om het gras op te scheppen en de kids ook.
 
We waren met: Levien, Jos, Arno, Lars, Johan en Dion.

En ik reed, zei de gek.
 
En alles moest naar de bladkorf gebracht worden en de kids hielpen hard mee.

Het was alweer 12:30 uur. Tijd voor de soep ronde. Ursel had twee pannen soep gemaakt oftewel Broccolisoep- en Kippensoep met stokbrood.
Wat was dat lekker zeg.

Daar zitten we dan en heel stil te genieten van de soep.

Helaas was het alweer tijd om op te ruimen en huiswaarts te keren.
Moeten we toch 4 weken wachten op de volgende WWO.

  1. Ursel Kriekjes, Hoekwierde 90

    De soep was inderdaad groen, maar groene aspergesoep ………. ;-), nee Hans het was Broccolisoep ! ;-);-)

  2. Hans Lap

    Sorry Ursel. Ik zal het veranderen in Broccolisoep.

    Hans.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Thema door Anders Norén